Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Top 10 apskates objekti Šauļos

Apmeklē TOP objektus Šauļos – nenožēlosi!

1. Sv. apustuļu Pētera un Pāvila katedrāle. Visaugstākais tornis Lietuvā (70 m) rotā Renesanses šedevru, kurš pēc 1993. gadā notikušās pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Šauļos ieguva katedrāles nosaukumu.

 

2. Saules pulksteņa laukums – visaugstāko Lietuvas saules pulksteni, kas slejas 18 metru augstumā, Šauļos noteikti pamanīsiet – tas spīd zeltā un aicina piesēst un atpūsties amfiteātrī.

 

3. Skulptūra “Dzelzs lapsa” – Lietuvas rekordu grāmatā ierakstītā lielākā dzīvnieka skulptūra “Dzelzs lapsa” pazīstama pat ārzemēs. Neesat bijuši pie lapsas, neesat bijuši Šauļos!

 

4. Kaķu muzejs – kaķis par direktoru var būt tikai Šauļos un Kaķu muzejā. Novērtējiet viņa valdījumus – bagāto kolekciju un blakus muzejam ierīkoto dzīvnieku dārzu.

 

5. Haima Frenkeļa villa –  smaržīgu rožu ielenkumā starojošā secesijas silā būvētā villa ir tāda vienīgā Baltijas valstīs. Te joprojām kūsā dzīve – notiek izstādes, koncerti un izglītojošas nodarbības.

 

6. Šauļu bulvāris. Tas nav ne prospekts, ne aleja, bet unikālais Šauļu bulvāris, piepildīts ar ielas mākslu, mazo arhitektūru un vides reklāmu. Atpūsties, iepazīties, satikties – tikai Šauļu bulvārī, kuru no augšas var aplūkot no Fotogrāfijas muzeja jumta terases.

 

7.  “Rūtas” šokolādes muzejs – pats saldākais muzejs Ziemeļlietuvā. Tas ir izcils ceļojums no seno acteku līdz mūsdienu garšām.

 

8.  “Centu istaba” – jokojot sakām, ka tā ir dārgākā ar tapetēm izlīmētā istaba: uz sienām 1000 eiro,  tiesa – tie visi Lietuvas centu izskatā.

 

9. Venclausku nams – žilbinoši baltais Venclausku ģimenes nams kopš seniem laikiem tiek dēvēts par Balto namu. Tāpēc jums nevajadzēs doties pāri Atlantijai, lai ieraudzītu greznību un mantojumu, kas palicis pēc vietējo augstmaņu dzīves.

 

10. Botāniskais dārzs – krāsu un miera oāze Saules pilsētā. Vasarā uzzied 260 rododendru šķirnes, kas piesaista zinātkāru apmeklētāju pūļus. Dārza lepnums – alpinārijs – ir lielākais Baltijas valstīs, tajā aug vairāk par 1000 augu sugām

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti