Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Dienas Starts: Dzintara pavedienam jauns iepakojums

SIA Ambline ir ģimenes uzņēmums, kurā darbojas arī Edgara mamma Inita Dzalbe, kas auž jau trīsdesmit gadus. Uzņēmums radās tad, kad Edgara tēvs uzzināja par RTU zinātnieces Ingas Lašenko izgudrojumu – dzintara diegiem. Un, tā kā dzintars ir ļoti derīgs, veselīgs un visādi citādi stimulējošs brīnumlīdzeklis, ģimene nolēma šo jauno materiālu izmantot savos ražojumos – šallēs, gultas veļā, lakatos un pirts piederumos. Šobrīd uzņēmumā strādā pieci darbinieki, firma darbojas Ventspilī.

Trīs iepakojumi gadā

Uzņēmējs no Ventspils Edgars Dzalbe saviem SIA Ambline ražojumiem pa šo gadu nomainījis trīs iepakojumus. Dzintara pavedienu šallītes, kaklasaites, pirtslietas un nu arī gultasveļa tiek ietītas plānā, krāsainā papīrā un ievietotas melnā kartona kārbiņā, kuras vāciņš atveras kā durtiņas – katra uz savu pusi. Šī trešā iepakojuma versija tapusi nejauši, Edgaram ciemojoties pie uzņēmuma partneriem – prezentreklāmas aģentūras Sanders: «Viņi ir vieni no lielākajiem mūsu produkcijas pasūtītājiem. Reiz biju iegājis par kaut ko aprunāties. Viņiem ir liels skapis ar dažādu kārbiņu paraugiem. Tur arī ieraudzīju šo variantu.»

Ambline ražo produkciju ar augstu pievienoto vērtību. Materiālu izmaksas ir tikai neliela daļa no šalles vai, piemēram, pleda cenas, kas veikalā ir 1000 eiro. Līdz ar to iepakojumam jābūt nostrādātam atbilstošā līmenī, lai pircējam nezustu produkta ekskluzivitātes sajūta. «Pirmajā iepakojuma versijā spiedām uz produkta ekoloģiskumu. Izvēlējāmies nekrāsotu kartonu, vāka apdruku domājām paši. Izskatās tā nedaudz amatieriski, ja paraugās no šodienas skatpunkta. Nākamā kastītes versija bija līdzīga jaunajai, tomēr ar parastu vāciņu,» stāsta Edgars.

Profesionāļi veidojuši arī uzņēmuma mājaslapu un Facebook lapu, te izmantots Ventspils Augsto tehnoloģiju parka sniegtais atbalsts: «Mājaslapā mums ir interneta veikals, savukārt feisbukā liekam jaunumus. Sākotnēji lapu veidoja un apkalpoja partneruzņēmums no inkubatora, tagad saturu izvietojam paši. Lapai dizains ir vienkāršs, ar uzsvaru uz saturu, bet feisbuks ir feisbuks – tur nav pārāk lielas iespējas variēt, toties ir vairāk nekā 600 sekotāju.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi