Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gundegas Repšes spīts un alternatīva

Gundega Repše sapulcinājusi apzināti atšķirīgu rakstnieču un rakstnieku brigādi, lai atstātu vienā laikā dzīvojošu cilvēku liecības par XX gadsimtu.
Ne jau katrs dzīvesstāsts, lai arī cik bezgala vērtīgs, uzreiz ir stāsts. Ir jādabū pārradīšanas kvalitāte - spriegums, līdzpārdzīvojuma moments, atbild rakstniece Gundega Repše, vaicāta, kādas ir literātu priekšrocības vēstures atklāsmē salīdzinājumā ar akadēmiskiem vēsturniekiem. Viņa ir grandiozas ieceres idejas autore un iniciatore. Iecerei oficiālais starts tika dots gada nogalē - pie izdevniecības Dienas grāmata Ziemassvētku eglītes. Līdz 2016. gadam taps 13 vēsturisku romānu cikls Mēs - Latvija. XX gadsimts. To, cik liels spēks ir precīzai metaforai, viņa ir pierādījusi pati pagājušā gadā beidzot īstajā iecerē iznākušajā romānu ciklā Smagais metāls. Saglumējušais pelēkais veļas klucis komunālajā vannas istabā uzrauj uz augšu atmiņas par 70. gadu Brežņeva pelēkbrūno dzīves dizainu vairāk, nekā citreiz spēj akadēmiska pētījuma paragrāfi.

Lasiet 31.janvāra laikraksta Diena pielikumu KDI, kurā Undīne Adamaite sarunājās ar rakstnieci Gundegu Repši. Raksts Spīts un alternatīva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas