Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ķimele: Vīrieša un sievietes cīņā uzvarētājs nesaņem neko

Māra Ķimele Jaunajā Rīgas teātrī Augustam Strindbergam (1849–1912)  pievēršas otro reizi – savulaik skatītāju iemīļotajai izrādei Jūlijas jaunkundzei nu pievienojas arī Tēvs. 2012. gadā teātri visā pasaulē pievērsās Strindberga daiļradei, pieminot izcilā dramaturga un modernās drāmas radītāja nāves simto gadskārtu. Pievienojoties kolēģiem, režisore Māra Ķimele izvēlējusies iepazīstināt JRT skatītājus ar Latvijā ne tik populāru, tomēr ikonisku Strindberga lugu. Šīs lugas varoņu laulības dzīve ir kā nebeidzama cīņa par ietekmi un varu ģimenē, kurā vīrišķais spēks izrādās vājāks par sievietes trauslumu. Cīņas iemesls (vai vismaz iegansts) ir bērna audzināšana, metode – karš, kurā visi līdzekļi labi, iedaba – cilvēciska nespēja un (vai) nevēlēšanās saprasties. Režisore Māra Ķimele teic: Tēvs ir ļoti personiska luga – rakstniekam bija trīs neveiksmīgas laulības, kuru dēļ cieta arī viņa attiecības ar meitu. Tomēr luga nav tikai par viena vīrieša personiskajiem pārdzīvojumiem sievietes nodarījuma dēļ, bet arī par pasaules mēroga katastrofu – nesaprašanos, kas mūsdienās, šķiet, pieņēmusi graujošus apmērus. Ja lugā vairāk uzsvērts nesaprašanās milzīgais posts, izrādē vēlamies kaut nedaudz iezīmēt arī iespējamās saprašanās skaistumu un laimi. Augusta Strindberga  lugas Tēvs režisore Māra Ķimele. Iestudējuma scenogrāfs – Rudolfs Bekičs, kostīmu māksliniece – Kristīne Jurjāne, galvenajās lomās – Gundars Āboliņš un Sandra Zvīgule; lomās: Jana Čivžele, Gatis Gāga, Anta Krūmiņa, Varis Piņķis, Edgars Samītis, Andis Strods, Liena Šmukste un Inga Alsiņa.

Izrāde notiek Muzeja zālē Talsu ielā 1, 12.un 26.aprīlī

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas