Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ķuzule-Skrastiņa: Man Antigone patīk ar savu uzdrīkstēšanos sacelties pret varu

No senlaikiem līdz mūsu dienām saglabājies Sofokla izteikums – savās lugās viņš parāda ļaudis tādus, kādiem tiem būtu jābūt. Sofokla tēli ir monumentāli un viengabalaini, bet dievi ir allaž taisnīgi. Antigones un Kreonta konflikts, Antigones ētiskais spēks un Kreonta pārstāvēto principu  pretspēks, sadursme starp rakstīto un nerakstīto likumu – traģēdijas mitoloģiskais ietērps ir plīvurs, zem kura slēpjas mūsu bailes, ciešanas, negods un sapņi.

Laiks, kad sengrieķu traģēdijas klasiķis rakstīja savus darbus, bija trauksmains. Tāds tas ir arī tagad. Pēc režisora ieceres, izrādes darbība notiek 2033. gadā pēc kārtējiem lokālajiem kariem. Varbūt ir pienācis laiks atkal atcerēties piemirstos antīkās pasaules vēstījumus? Izrādē tiek izmantoti dūmu efekti!

Režisors:  Mihails Gruzdovs, Kustību konsultante Inga Raudinga, Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks - Leonards Laganovskis, Komponists - Aleksejs Peguševs, Gaismu māksliniece - Māra Vaļikova Lomās: Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Juris Žagars, Vita Vārpiņa, Artūrs Dīcis, Jānis Paukštello, Valdis Liepiņš. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas