Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

VIDEO: Operdziedātāja Inga Šļubovska ar balsi saplēš kristāla glāzi

Ar īsfilmu ciklu mudina jauniešus tiekties uz izcilību.

"Atceros, pirmie soļi uz operas skatuves bija ļoti satraucoši un bikli - sajutos apjukusi uz lielās skatuves tik plašā telpā. Gribējās ar spēku dziedāt, un skolotāja ieteica man dziedot balsi sūtīt uz otro balkonu. Tas palīdzēja. Operdziedātāja profesija ir līdzīga sportista ikdienai - regulāri katru dienu ir jātrenē elpas tehnika, jāslīpē skaņas kvalitāte, jāapgūst ļoti dažāda stila repertuārs un vēl jāpatur tas viss atmiņā. Tagad esmu sapratusi, ka, ieguldot daudz darba, es varu piepildīt operas zāli ar savu balsi, un tā ir lieliska sajūta," sarunā ar Dienu stāsta operdziedātāja Inga Šļubovska. Viņa spēlē galveno lomu vienā no īsfilmu cikla komiskajām filmiņām, kurā Latvijā labi pazīstami sportisti un kultūras personības mudina jaunos censoņus tikties uz izcilību. Pirmā īsfilma ar I. Šļubovskas piedalīšanos jau redzama internetā.

Īsfilmu cikls tapis pēc uzņēmuma a/s Latvijas gāze ierosmes. Filmās būs redzamas nozares, kuras gadu gaitā uzņēmums ir atbalstījis. "Mēs ticam, ka Latvijā ir daudz izcilu personību, kas to varbūt pat nenojauš. Lai kaut ko sasniegtu, ikvienam ir mazliet jāpasvīst - tas ir ceļš uz izcilību. Tomēr vēl būtiskāk ir sākt darīt," Dienai pauž Latvijas gāzes valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis. Projekta mērķis ir iedrošināt ikvienu doties pretī saviem mērķiem un nenobīties, sastopoties ar negaidītām grūtībām.

I. Šļubovska pirmajā īsfilmā, rādot piemēru jaunām meitenēm, netīšām ar savu balsi saplēš kādam cilvēka briļļu stiklus, savukārt otrajā mēģinājumā, jau koncentrējot balsi uz konkrētu punktu, saplēš kristāla glāzi. Sarunā gan viņa smej, ka filmiņā viss ir parādīts ar humoru un daudz kas tajā ir apzināti pārspīlēts. "Manā skatījumā mākslinieka uzdevums ir iepriecināt klausītāju ar balss daiļskanīgumu, jo tādas skaņas, kas plēš glāzes, arī klausītāja dzirdei var būt bīstamas," uzsver operdziedātāja. Taču reiz, vairākas reizes pēc kārtas izdziedot divas augšējās skaņas, no griestiem ar lielu troksni nokritusi kāda lampas detaļa. Tas bijis atgadījums, ko tagad mēģinājumos bieži atceras.

Pārējās īsfilmas skatītājiem tiks izrādītas tuvāko mēnešu laikā. Drīzumā gaidāma īsfilma Rodeo vīrs, tajā galvenajā lomā iejutīsies Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis, īsfilma Burtu pavēlnieks, kurā titullomu spēlēs rakstnieks Osvalds Zebris, īsfilma Pēdējais virsaitis, kurā zināšanās dalīsies pasaules čempions orientēšanās sportā Edgars Bertuks, un īsfilma Svina skūpsts, kurā kā meistars izvēlēts aktieris Āris Rozentāls.

Īsfilmas režisējis Oskars Rupenheits, kurš atpazīstamību ieguvis, veidojot Piens Fest filmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas