Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

5 produkti veselai un skaistai ādai

Daudz dzirdēts, ka gādājot par veselu un skaistu ādu, liela uzmanība jāvelta arī uzturam. Sieviešu Klubs uzgājis piecus īpašus produktus, kas tavai ādai liks izskatīties mirdzošai! 

 Mango
Šo augļu lietošana uzturā sniegs gan ādu barojošu, gan mitrinošu efektu. Saldais un gardais mango ir lielisks beta karotīna avots, kas organismā pārvēršas A vitamīnā. Tas, savukārt nepieciešams, lai saglabātu veselīgu ādu un pasargātu to no sausuma un lobīšanās. Tāpat vitamīns A samazina ādas iekaisumus.
Citi vitamīna A avoti: burkāni, ķirbji, aprikozes.

Apelsīnu sula

Apelsīnu sula ir bagāta ar C vitamīnu un ir labs antioksidants. Tā palīdz aizsargāt ādas šūnu kodolu, neitralizējot brīvos radikāļus, kas paātrina ādas novecošanos, un āda izskatās lieliski. C vitamīns nepieciešams kolagēna ražošanai, kas palīdz novērst ādas "nošļukšanu" un krunku veidošanos.

Citi C vitamīna avoti: brokoļi, greipfrūts, zemenes.

Mandeles

 Sauja mandeļu būs veselīga E vitamīna deva un labs antioksidants! E vitamīns piedalās muskuļu un citu audu veidošanas procesā, un tas nepieciešams, lai novērstu arī priekšlaicīgu ādas novecošanos, kā arī aizsargāt to no sausuma.  Mandelēs ir daudz kaloriju, bet pat neliela šo riekstu deva (apmēram, 25 mandeles) nodrošina gandrīz pusi no ieteicamās E vitamīna diennakts devas!

Citi ar E vitamīnu bagāti produkti: saulespuķu sēklas, saulespuķu eļļa, lazdu rieksti, zemesrieksti.

Linsēklas

Šis ir ļoti labs omega taukskābju avots, kas īpaši ieteicams veģetāriešiem un tiem, kuri uzturā nelieto zivis! Arī Omega 3 taukskābes ir atbildīgas par ādas kvalitātes uzlabošanu un mitruma saturu tajā, turklāt tās palīdz veidot elastīgas šūnu membrānas. Vislabāk uzturā lietot smalcinātas vai maltas linsēklas, jo šādi organisms saņems visas tajās esošās vērtīgās vielas!

Citi omega taukskābju avoti: rapšu eļļa, lasis, sojas eļļa, valrieksti.

Vistas gaļa

Vistas gaļa satur divas vērtīgas uzturvielas: cinku un olbaltumvielas, kas rūpējoties par veselīgu ādu, ir ļoti nepieciešamas! Cinks palīdz saglabāt ādu veselīgu, palīdz brūču dzīšanas procesā un mazina iekaisumu, bet olbaltumvielas palīdz saglabāt ādu svaigu un mirdzošu.

Citi olbaltumvielu avoti: liellopu gaļa, krabju gaļa, cūkgaļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko