Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

8 veiksmīgu svinību likumi

Ja plāno svētkus, uz kuriem aicināsi savstarpēji nepazīstamus cilvēkus – ģimenes locekļus, draugus, paziņas un kolēģus, der zināt, kā viņus uzņemt, lai visi justos patīkami. Lūk, astoņi psiholoģes Diānas Zandes ieteikumi!
1. Ja vēlies sarīkot svinības, kurās piedalīsies gan tavi paziņas, gan draugi, gan ģimenes locekļi, kuri savsrapēji nav labi pazīstami, noder viesību organizēšana brīvā dabā. Šajā pasākumā vari noorganizēt dažādas sporta spēles, atjautības uzdevumus un sacensības, jo ar šādu aktivitāšu palīdzību vienā pasākumā iespējams apvienot ļoti dažādus cilvēkus!

2. Tāpat vari sarīkot tematisko vakaru vai karnevālu. Ja cilvēki pasākumā ierodas masku tērpos, tas atbrīvo, jo viesi var nebūt viņi paši. Uzliekot smieklīgu masku, arī pats cilvēks drīkst uzvesties smieklīgi! Šādi spēles elementi ļoti palīdz, jo mēs pieaugušie jau gribam spēlēties tāpat kā bērni: ikdienā esam nopietni, bet ballītēs drīkstam kļūt nenopietni.

3. Vēl pirms svinībām katram viesim vari palūgt ierasties ar savu atrakciju vai rotaļu, ko vakara gaitā izspēlēt. Tātad ballītes organizēšanā vari iesaistīt arī savus ciemiņus, norādot, ka arī viņiem kaut kas jādara, lai pasākums izdotos. Padomā, varbūt tev ir forša kolēģe, kura var novadīt kādu spēli, vai iespējams, zini kādu, kurš vienmēr prot izvēlēties gardu vīnu. Tad uztici šos pienākumus konkrētiem cilvēkiem, mācies deleģēt uzdevumus!

4. Rūpīgi apdomā un saplāno, ko un kā darīsi. Izmanto tieši to pašu principu, kas tiek pielietots, rīkojot ikvienu korporatīvo pasākumu vai organizācijas balli.

5. Ja viesības tiek rīkotas lielākā telpā un uzaicināto cilvēku ir vairāk, tad jāizdomā, kā visus vienu ar otru iepazīstināt! Te palīdzēs kāda no „ledus laušanas” tehnikām – spēlēm.

6. Vēl būtiski padomāt par „welcome drink”! Tajā ir ļoti liela gudrība, jo parasti, atnākot uz pasākumu un esot telpā, kur nevienu nepazīst, cilvēks nezina, kur „likt” savas rokas. Tomēr tad, kad viņam tiek iedota glāzīte un varbūt arī kāda uzkoda, cilvēks uzreiz jūtas ērtāk, jo ir kaut kas, pie kā „pieturēties”.

7. Ja pasākumā ir daudz cilvēku, ļoti ieteicams sagatavot uzlīmes ar vārdiem! Uz nozīmītes ar personas vārdu vari uzzīmēt arī kādu piktogrammu, lai to, kā kuru sauc, iegaumēt būtu vēl vieglāk.

8. Noteikti centies saplānot vismaz to, ko darīsiet svinību sākumā, jo ierasti tad cilvēki jūtas vissasaistītākie. Savukārt vēlāk, kādā brīdī viesi parasti atbrīvojas un sākas jautrība. Tātad, ballītes ievadam ir jābūt pārdomātam un organizētam – padomā, kā to padarīt interesantu, gaisīgu un nepiespiestu. Tas gan prasīs laiku, toties atmaksāsies!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko