Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Fonds Līdzskaņa publicē vasaras radošajā nometnē radīto dziesmu Tu esi

Latviešu mūziķi Kristīne Pāže, Katrīna Dimanta, Vita Baļčunaite, Aija Barovska un Didzis Bardo radījuši dziesmu Tu esi. Šī ir jau otrā nodibinājuma Fonds Līdzskaņa labdarības mērķiem radītā dziesma, no kuras gūtie līdzekļi tiks veltīti, lai palīdzētu grūtībās nonākušiem mūziķiem.

Dziesma, kas sacerēta otrajā Fonda Līdzskaņa radošajā nometnē, stāsta par vienotību, kas pastāv sabiedrībā un uzmundrina, sakot - tu nekad neesi viens, jo vienmēr atradīsies kāds, kas var tev pasniegt palīdzīgu roku. Šajā gadījumā tas ir Fonds Līdzskaņa, kas palīdz tiem Latvijas mūziķiem, kuri ir saskārušies ar nopietnām veselības vai sadzīves problēmām.

"Dziesma Tu esi tapa gandrīz vienā mirklī, pašā pirmajā nometnes dienā. Kristīne radīja sākuma akordus, vārdi radās no Vitas dzejoļa pirmās rindiņas, bet piedziedājumu izdomāja Katrīna. Kopš tās radīšanas brīža gandrīz neko vairs nemainījām," dziesmas tapšanas procesu atminas tās autores un piemetina, ka dziesmā vēlējās ietvert Fonda Līdzskaņa vēstījumu. "Gribējām pateikt, ka nevajag kautrēties lūgt palīdzību, kad tas nepieciešams, kā arī saredzēt, ja kādam nepieciešams atbalsts. Kopā mēs šajā pasaulē varam dot daudz vairāk. Lūgt ir grūti, bet ir labi, ka ir tādas organizācijas kā Fonds Līdzskaņa, kas atbalsta grūtās dzīves situācijās," komentē Vita Baļčunaite.

Dziesmu Tu esi iespējams noklausīties vietnē YouTube un jau pavisam drīz tā būs pieejama visās populārākajās straumēšanas vietnēs. Dziesmas pirmatskaņojums klātienē notiks 27. novembrī, Rocket Bean Roastery Dzirnavu ielā 39, plkst.19 – Fonds Līdzskaņa radošajā nometnē tapušo gleznu izstādes atklāšanā.

Par Fondu Līdzskaņa

Nodibinājums Fonds Līdzskaņa atbalsta mūziķus, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē, bet šobrīd, dažādu iemeslu dēļ, vairs nevar aktīvi darboties mūzikas nozarē. Fonds sniedz finansiālu atbalstu veselības problēmu pārvarēšanai, kā arī nodrošina praktisku palīdzību mākslinieku ikdienas apstākļu, sadzīvisku problēmu novēršanai, kas liegušas pilnvērtīgi veltīt sevi radošai darbībai.

Šobrīd aktuāla ir līdzekļu vākšana Guntaram Muceniekam un viņa ģimenei, kuri šoruden ugunsnelaimē zaudēja mājas un skaņu ierakstu studiju.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko