Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas Pasts izdod pastmarku ar vēsturisku buru motorkuģi Eurasia

Latvijas Pasts izdevis jaunu pastmarku sērijā XlX gadsimta vēsturiskie kuģi, un uz tās attēlots 1925.gadā Engures novadā būvēts četru mastu buru motorkuģis Eurasia (Eirāzija), portālu Diena informēja pastā. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 31.janvārī Rīgas 10.pasta nodaļā no plkst.8 līdz 20.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir 1,27 eiro, un tā atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā no 21 līdz 100 gramu Latvijas teritorijā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. Filatēlijas izdevumu dizaina autore ir māksliniece Elita Viliama.

Uz jaunās vēsturisko kuģu sērijas pastmarkas attēlots 1925.gadā Engures novada Plieņciemā darinātais četru mastu buru motorkuģis Eurasia, kuru būvējis slavens latviešu kuģu būvētājs Mārtiņš Morgenšterns. Eurasia bija pēdējais Latvijā uzbūvētais lielākais koka kuģis, kura garums bija 45,5 metri, bet kravnesība – 513 tonnu. 1933.gadā, ar kravu dodoties pāri Atlantijas okeānam, kuģis cietis avārijā un nogrimis. 

Pastmarku sērijas XlX gadsimta vēsturiskie kuģi izdošanu Latvijas Pasts sāka 2016.gadā, godinot latviešu jūrniecības un kuģubūves straujās attīstības periodu 19.gadsimtā. Uz pirmās vēsturisko kuģu sērijas pastmarkas attēlots 1891.gadā Ainažos būvētais burinieks Andreas Weide, savukārt uz otras – 1891.gadā Ventspilī tapušais četru mastu gafelšoneris Abraham. Visas šīs sērijas pastmarkas iespējams aplūkot, klikšķinot šeit

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 14.februārī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko