Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Džastins Bībers nav interesējies par viņam Vācijā konfiscēto pērtiķēnu

Tīņu elks Džastins Bībers nav interesējies par viņam Vācijā konfiscēto pērtiķēnu, līdz ar to dzīvnieks, visdrīzāk, nonāks Vācijas dienestu aprūpē, vēsta laikraksts The Local.

Bībers 28.martā ar savu privāto lidmašīnu ieradās Minhenē, taču viņa mājdzīvniekam - tobrīd 14 nedēļas vecajam kapucpērtiķim Mallijai - nebija atbilstošu dokumentu dzīva dzīvnieka importēšanai Vācijā, tāpēc Minhenes lidostas muitnieki pērtiķi konfiscējuši.

Kopš tā laika pērtiķēns atrodas Minhenes Dzīvnieku aizsardzības līgas patversmes aprūpē. Bībers pats par savu mājdzīvnieku nav interesējies, bet viņa menedžmenta kompānija patversmei nosūtījusi divas e-pasta vēstules. Vienā no tiem bija jautāts, cik ilgā laikā jāsagādā nepieciešamie dokumenti, lai pērtiķēns netiktu iemidzināts, uz ko patversme atbildējusi, ka vācu patversmēs tas netiek darīts. Nākamajā e-pastā dziedātāja menedžeri pateicās patversmei par palīdzību un paziņoja, ka Bībera "komanda vēlas ievietot Malliju Vācijas zoodārzā".

Šo piektdien beidzas pēdējais termiņš, kurā dziedātājs var iesniegt Minhenes dienestiem vajadzīgos dokumentus par dzīvnieka izcelsmi un vakcinēšanu un atgūt dzīvnieku. Kapucpērtiķi pieder pie aizsargāto dzīvnieku sugas, tāpēc Bīberam jābūt sertifikātam, ka dzīvnieks ir dzimis nebrīvē un iegūts legāli, nevis sagūstīts brīvībā un ievests kontrabandas ceļā. Nekas neliecina, ka Bībers gatavojas iesniegt dokumentus dzīvnieka atgūšanai, līdz ar to piektdien, 17.maijā, Mallija kļūs par Vācijas īpašumu.

Vācijas Vides aizsardzības federālā biroja pārstāvis Dītrihs Jeldens pavēstīja, ka pērtiķēns tiks integrēts savu sugasbiedru kompānijā kādā Vācijas zoodārzā. Vācijas amatpersonas atteikušās izpaust, uz kuru zoodārzu dzīvnieciņš tiks pārvests, lai izvairītos no fanu un preses pārmērīgas kņadas un ļautu pērtiķēnam mierīgi sarast ar pārējiem bara dzīvniekiem. Jeldens piebilda, ka Bīberam varētu arī draudēt paprāva soda nauda par aizsargāta primāta ievešanu Vācijā bez pienācīgiem dokumentiem.

Minhenes Dzīvnieku aizsardzības līgas patversme informēja, ka pērtiķēns pārvarējis sākotnējo stresu par apstākļu maiņu un stabili pieņemas svarā un aug. Kā skaidroja patversmes darbinieki, pērtiķēns vēl ir ļoti mazs un pārāk agri nošķirts no mātes, jo kapucpērtiķu mazuļi dabā dzīvo kopā ar māti līdz gada vecumam. Turklāt kapucpērtiķi ir bara dzīvnieki, līdz ar to pērtiķēnam vajadzētu dzīvot vismaz piecu dzīvnieku barā un nošķiršana no bara traumē dzīvnieka psihi.

"Pērtiķim un īpaši pērtiķu mazulim nav vietas pasaules koncertturnejā kā popzvaigznes modes aksesuāram. Tas ir neprāts. Patiesībā pirmkārt bija neprāts uzdāvināt šādu dzīvnieku kā mājdzīvnieku. Bet diemžēl muļķība reti kad tiek sodīta," piebilda patversmes direktors Karls Haincs Joahims.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko