Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Festivālā Positivus uzstāsies arī Imagine Dragons un Zodiaks

Festivāla Positivus programmu papildinās Imagine Dragons, The Joy Formidable, Willy Moon un citi aktuāli mākslinieki, pievienojoties iepriekš izziņotajām grupām Sigur Rós, The xx, Crystal Castles, Jauns Mēness, Efterklang, Foxes un Elektro Guzzi, informēja festivāla rīkotāji. Kā zināms,_ Positivus _šogad Salacgrīvā norisināsies trīs dienas – no 19.līdz 21.jūlijam.

Imagine Dragons, kas savā enerģiskajā skanējumā apvieno tradicionālā rokenrola, hiphopa, dabstepa, folka un popa stilus, ir viena no šā brīža aktuālākajām indī rokgrupām no Lasvegasas. Grupas debijas albums Night Visions jau kļuvis par īstu rokmūzikas sensāciju, vēl arvien iekarojot pasaules topu virsotnes ar hitiem Radioactive un It’s Time.

Skanīgā Velsas alternatīvā indī roka grupa The Joy Formidable, kas 2011.gadā izdeva savu episko un intīmo debijas albumu The Big Roar šogad demonstrē vēl iespaidīgāku enerģijas un skaņu apvienojumu - orķestra simfonijas, metāliskas ģitāru atskaņas un dinamiskas rokmūzikas himnas. Grupas priekšnesumos vienmēr valda maģiska saskaņa starp vokālistes Ritzijas iespaidīgo vokālu un grupas unikāli saviļņojošo melodiju stilu.

Īpaši Positivus festivālam leģendāros disko stila skaņdarbus no pirmajiem diviem grupas albumiem atskaņos latviešu muzikālās revolūcijas karognesēji – grupa Zodiaks. Jaunizveidotās Zodiaka komandas priekšgalā, protams, komponists Jānis Lūsēns, kura pārziņā būs taustiņinstrumenti un elektronika, savukārt dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels fascinēs ar elektriskās vijoles spēli. Līdz ar oriģinālā sastāva mūziķiem uz skatuves kāps basģitārists Jānis Lūsēns juniors, ģitārists Mārcis Auziņš un bundzinieks Mārtiņš Linde.

Viens no šī gada intriģējošākajiem viesiem un mūzikas kritiķu augsti vērtētais mākslinieks Willy Moon savā daiļradē atdzīvina klasiskā amerikāņu 60.gadu rokenrola izsmalcināto skanējumu, pievienojot tam dinamiskus un mūsdienīgus hiphopa ritmus.

Izmantojot vienīgi savu vīrišķīgo vokālu un klavieres, amerikāņu mūziķis un komponists Džons Grants meistarīgi apvieno folka, alternatīvā un indī roka žanrus aizraujošos un saviļņojošos priekšnesumos.

Valdzinošā Charli XCX jeb īstajā vārdā Šarlote Aičisone ir britu elektropopa, indī un sintpopa māksliniece, kuras šī gada debija True Romance tiek raksturota kā izcils pēc-apokaliptiskās popmūzikas ieraksts ar spēcīgiem un dažreiz pat pārgalvīgiem dziesmu tekstiem.

No Ceremony ir noslēpumaina un intriģējoša elektronikas apvienība no Anglijas. Izpelnoties plašu mūzikas cienītāju un kritiķu sajūsmu ar pirmajiem singliem Hurtlove un Heartbreaker, No Ceremony izceļas ar svaigu un inovatīvu elektroniskās deju mūzikas skanējumu.

Trakulīgie Kalifornijas disko panki un indī rokeri !!! /chk chk chk/ ir leģendāra grupa no Sakramento, ASV. Enerģisko un harizmātisko šovu meistari neliks vilties – prasmīgi manevrējot ar pulsējošiem ģitāru viļņiem, dažādiem elektronikas ritmiem un vienreizēji dinamiskām noskaņām !!! /chk chk chk/ pārvērš katru koncertu par neaizmirstamu piedzīvojumu.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko