Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kāpēc diētu laikā vēlams iet pie kosmetologa?

Skatoties uz cilvēkiem ar palielinātu ķermeņa svaru, mēs bieži novērojam cik lieliski izskatās viņu sejas āda – iztekti gluda, veselīga ar minimāli redzamām mīmikas vai vecuma krunciņām. Bet kā parūpēties par savu seju diētu laikā? Būsi noteikti ievērojusi, svaram krītoties, sašļūk arī skaistie sejas vaibsti.  Stāsta Linda Bāliņa, ķermeņa estētikas speciāliste Wellslim centrā .

Kad ķermeņa svars ir ievērojami lielāks par veselībai vēlamo ķermeņa svaru, zemādas tauku šūnās ir vairāk tauku, kuri palielina tauku šūnu apkārtmērus. Līdz ar to āda tiek iestiepta un  biežāk ir taukaina. Tāpēc arī sejas ādas izskats vienāda vecuma tievai un apaļai sievietēm būs atšķirīgs. Protams, liela nozīme ādas izskatā ir iedzimtības faktoriem un cilvēka dzīvesveidam. Pie pareizas (mediķu vadītas) svara samazināšanas, nav nekādu veselības traucējumu, bet diezgan bieži ir novērojamas estētiskas sejas ovāla, kakla un dekoltē izmaiņas. Šīs izmaiņas ir saistītas ar svara samazināšanu (arī lēnu) un visbiežāk izpaužas kā: dziļākas ādas krunciņas; lielāks plakstiņu noslīdējums; izteiktāks vaigu un kakla ādas noslīdējums.

Mērķtiecīgi samazinot svaru, tuklās tauku šūnas atbrīvojas no tajās esošajiem tauku triglicerīdiem, kā rezultātā tauku šūnas samazinās pēc apkārtmēra (nevis pēc skaita). Rezultātā, ja cilvēks neveic speciālistu ieteiktu sejas un ķermeņa kopšanu (mājās vai/un salona apstākļos) kā arī nepieciešamās fiziskās aktivitātes, āda nespēj tonizēties un tās vienkārši „kļūst par daudz”. Sejas un kakla āda kļūst sausāka un grumbas ir izteikti redzamākas. Līdz ar to ir jāatceras, ka svara samazināšanās dēļ, ir vēlams mainīt sejas kopšanas kosmētiskos līdzekļus atbilstoši tam, kā mainās civēka sejas ādas tips un izskats.
Ievērojot diētu, ļoti svarīga ir muskulatūras tonizēšana.To lieliski var novērot dažādu profesiju pārstāvjiem.Cilvēkiem, kuri strādā verbālu darbu (pasniedzēji,mediķi,aktieri.u.c.),svara samazināšana tik ļoti sejas vaibstus neietekmē, jo dienas laikā tiek nodarbināta mīmikas muskulatūra. Lai seja, kakls un dekoltē saglabātu savu skaistumu, diētu laikā ir ieteicams konsultēties ar kosmetologiem gan par ādas kopšanu mājas apstākļos, gan par dažāda veida procedūrām. Kuras ir efektīvākās sejas mīmikas uzlabojošās procedūras diētu laikā? Jau tuvākajās dienās noskaidro Sieviešu Klubā.

Raksts tapis sadarbībā ar SieviešuKlubs.lv



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko