Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lai ielu kaķi neietu bojā, uzstādīs Kaķu mājiņas

Otrdien, 10.decembrī, plkst.11:00 Vecrīgā, kvartālā pie Pēterbaznīcas, uzstādīs pirmās divas kaķu mājiņas, kas izgatavotas projekta _Pilsētas kaķu dzīve: Droša pajumte _ietvaros.Šajā kvartālā mīt aptuveni 20 ielas kaķu, un lielākā daļa dzīvnieku ir sterilizēti par Rīgas domes un biedrības DzīvniekuSOS līdzekļiem.

Pašlaik kaķi šajā apkārtnē mitinās Pēterbaznīcas un daudzdzīvokļu māju pagrabos un piebūvēs, raisot iedzīvotāju neapmierinātību. Tāpēc DzīvniekuSOS un Rīgas domes namu apsaimniekotājs Rīgas namu pārvaldnieks vienojās uzstādīt šajā apkārtnē divas kaķu mājiņas, kur dzīvniekiem patverties.  Rīgā tiks uzstādītas 12 kaķu mājiņas vietās, kur mīt sterilizētu ielas kaķu kolonijas.Uzstādot kaķu mājiņas, biedrība cer mazināt problēmu, ko rada pagrabu noslēgšana daudzdzīvokļu mājās, kā rezultātā kaķi, kuru sterilizēšanā ieguldīti biedrības, Rīgas domes līdzekļi un iedzīvotāju līdzekļi, paliek bez pajumtes un iet bojā. Pēdējo divu gadu laikā biedrība aizvien asāk saskaras ar problēmu, ka, vēršoties plašumā daudzdzīvokļu māju siltināšanas un vides sakārtošanas projektiem, tiek slēgti māju pagrabi un nojaukti šķūnīši un citi grausti, kas līdz šim kalpoja par bezpajumtes kaķu patvēruma vietu. Īpaši aktuāla šī problēma ir Rīgas mikrorajonos, piemēram, Ķengaragā, Purvciemā, Juglā un Ziepniekkalnā.Tāpat šādā veidā biedrība cer sakārtot pilsētvidi, veidojot koptas un labiekārtotas kaķu uzturēšanās vietas, mazinot nehigiēnisku un stihisku barošanas vietu veidošanos pie daudzdzīvokļu mājām, pret ko pamatoti iebilst daudzi iedzīvotāji.Pēc pilotprojekta rezultātu izvērtēšanas "DzīvniekuSOS" plāno turpināt kaķu mājiņu uzstādīšanu arī citviet Rīgā. Izmantojot projektā iegūto pieredzi, tiks arī sagatvotas rekomendācijas pašvaldībām, kuras vēlētos savā teritorijā īstenot līdzīgus projektus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.05.2024.

Diez vai daudz kas var izskatīties sliktāk par taviem vecajiem apaviem, kad tu tos apavu veikalā noauj, lai pielaikotu jaunus

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko