Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas labākie būvobjekti 2016.gadā – no cietumiem līdz baznīcām

Konkursā Latvijas Būvniecības Gada balva 2016 saņemti 88 pieteikumi, pārstāvot visdažādāko būvju tipoloģiju un aptverot visu Latviju, kā arī Zviedriju, Igauniju un Krieviju, kur Latvijas pilsoņi piedalījušies objektu tapšanā. Ikgadējo lielāko būvniecības konkursu organizē nozares nevalstiskās organizācijas sadarbībā ar valsts institūcijām. Gala ceremonija paredzēta 6. martā.

Konkursam Latvijas Būvniecības Gada balva 2016 ir pieteiktas skolas un baznīcas, poligona infrastruktūra un pirts, betona un koka tilti, lielas sabiedriskas ēkas un privātmājas, daudzdzīvokļu ēkas un infrastruktūras risinājumi, sporta halles un cietums, lidostas terminālis un bērnudārzs, koka ēkas un publiskās ārtelpas objekti, ražotnes un muzeju ēkas, pils un slimnīca.

Objekti atrodas gan Rīgā, gan Rīgas rajonā, Mārupē, Embūtē, Kuldīgas, Bauskas, Ķekavas, Kocēnu novados, Jūrmalas, Jelgavas un Jelgavas apkaimēs, Ādažos, Olainē, Nīcā, Dundagā, Madonas novadā, Ventspilī, Alūksnē, Ludzā, kā arī ārvalstīs - Zviedrijā, Igaunijā un Krievijā.

Vairāki no pieteiktajiem objektiem ir unikāli ne vien Baltijas, bet arī Eiropas kontekstā. Piemēram, Ventspils strūklaka Fregate Valzivs ir modernākā strūklaka Eiropā, fizisko aktivitāšu laukums pie Rīgas 84.vidusskolas Lielvārdes ielā ir lielākais Baltijā, modernākās ražotnes no koka konstrukcijām Baltijā ir uzbūvējis Latvijas Finieris, bet daudzviet Latvijā ir tapušas zema energopatēriņa sporta halles. Tie ir tikai daži no konkursam pieteiktiem objektiem, portālu Diena.lv informēja konkursa organizatori.

Visus konkursam pieteiktos objektus iespējams aplūkot šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko