Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Leļļu teātrī maijā divu lugu pirmizrādes - Sarkangalvīte un Pavasara atmoda

Maijā Latvijas leļļu teātris skatītāju vērtējumam nodos divas pirmizrādes – klasisko pasaku netradicionālā skatījumā Sarkangalvīte un izrādi pusaudžiem Pavasara atmoda.

Brāļu Grimmu pazīstamo pasaku Sarkangalvīte iestudējusi gados jauna, talantīga komanda – režisors Valters Sīlis, mākslinieks Uģis Bērziņš, dramaturgs Jānis Balodis un komponists Edgars Raginskis.

„Šī pasaka, iespējams, ir tik ļoti iemīļota, jo viņa pastāsta par pasauli tādu, kāda tā ir – bīstama, bet arī ļoti skaista. Un tieši šo vēstījumu gribas nodot bērniem ar šo izrādi,” pauda V.Sīlis.

Izrādē leļļu tēlos iejutīsies aktieri Dace Vītola, Audra Pētersone un Anrijs Sirmais. Pirmizrāde notiks teātra Mazajā zālē 10.maijā.

Gatavojot izrādi Pavasara atmoda, režisors Ivars Lūsis savukārt turpina sev un sabiedrībai nemainīgi aktuālo jauniešu integrācijas problēmu pieaugušo pasaulē. Viņš ir viens no retajiem režisoriem Latvijā, kurš grib un spēj saistoši iestudēt izrādes jaunatnei un runāt par tai aktuālajām tēmām.

Pavasara atmoda ir vācu dramaturga Franka Vēdekinda 1901.gadā tapusi luga, kas iecerēta kā mūsdienīga pasaka tīņiem un viņu vecākiem, kā stāsts par pasaules un sevis izzināšanu, sevis un līdzcilvēku iepazīšanu. Izrādē vieglā un rotaļīgā formā tiks runāts par seksualitāti, kura, ja reizēm netiek laicīgi apzināta, var izvērsties par diezgan postošu. Tāpat tiks akcentētas jauniešu un vecāku sasvstarpējās attiecības, atklātības un uzticēšanās nozīme.

Izrādē, kurā leļļu nebūs, lomās darbosies aktieri Daumants Švampe, Miķelis Žideļūns, Lienīte Osipova, Dana Lāce, Edgars Kaufelds, Dace Vītola, Santa Didžus un daudzi citi. Izrādes Pavasara atmoda pirmizrāde notiks teātra Lielajā zālē 17.maijā.

Maijā teātra repertuārā būs jau zināmās izrādes – Pepija Garzeķe, Divas Lotiņas, Ērkšķrozīte, Pīļu namiņa noslēpums, jauniestudējumi – Ronja – laupītāja meita, Trakulīte sandalīte un daudzas citas. Visiem, kas vēlas redzēt populāro izrādi Joka pēc alfabēts, vēl ir iespēja iegādāties biļetes, informēja teātra pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko