Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Modes māksliniece Ostanēviča jauno apģērbu kolekciju prezentēs Londonas centrā

Londonas Modes nedēļas laikā, 17.februārī, Lielbritānijas galvaspilsētā notiks Latvijas izcelsmes modes mākslinieces Sarmītes Ostanēvičas jaunās apģērbu kolekcijas Sculpture Wedding prezentācija. Pasākumā piedalīsies labākie topošie Londonas fotogrāfi un stilisti, kā arī septiņi talantīgi skulptori, kuru vidū ir arī latviešu skulptores Laima Daberte un Gundega Evelone, informēja dizainere.

Jaunās 2013.gada rudens/ziemas sezonas apģērbu kolekcija, kuras nosaukums latviski nozīmē Skulptūru kāzas, ir pavisam neparasts, līdz šim vēl neredzēts modes šovs, kas tiks rīkots pašā Londonas centrā, pastāstīja S.Ostanēviča.

Modes skate ilgs aptuveni četras stundas, tās laikā modeles defilēs pa Londonas ievērjamākajām un vēsturiskajām ielām, prezentējot jauno kolekciju no plkst.12.00 līdz 16.00 un ļaujot ikvienam interesentam vērot dizaineres darinājumus. Iedvesmu jaunās kolekcijas veidošanai māksliniece, kura jau vairākus gadus dzīvo Londonā, guvusi no skulptūru formām un elegantajiem līgavu tērpu siluetiem.

Jaunajā kolekcijā apvienota ne tikai mākslinieces šūšanas un dizaina prasme ar aizrautību pret sirreālismu, bet arī klasiskās vērtības ar mūsdienu modes tendencēm. Sarmītes mākslinieciskais rokraksts - izteikti tīrs griezums – ir jūtams visos tērpos, kas darināti, pievēršot uzmanību vismazākajām detaļām.

S.Ostanēviča ir viena no Londonas dizaineriem, kas katrā kolekcijā cenšas apvienot modi ar mākslu. Dizainere studējusi Kensingtonas un Čelsijas koledžā un modes dizaina kursos Sv. Martina koledžā. Aktīvi darbojoties modes industrijā, piedaloties un organizējot dažādus mākslas pasākumus, S.Ostanēvičas pirmā modes skates prezentācija notika Rīgas Modes nedēļas ietvaros 2010. gada novembrī. Modes māksliniece šajā gadā prezentēja savu pavasara/vasaras '11 kolekciju Feminine Army, ar kuru tika nominēta Latvijas Modes Balvai.

Modes māksliniece ik gadu cenšas pārsteigt ar interesantām kolekcijām, saņemot arvien jaunas, pozitīvas atsauksmes, kā arī jaunus sekotāju pulkus. S.Ostanēvičas darbi publicēti žurnalos Vogue, Flanelle, Turn, kā arī citos modes un mākslas izdevumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko