Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs
Ja pirmais Spīdometrs sevi attaisnos, līdz valsts simtgadei tiks iepirktas vēl 30 šādas ierīces

NU TAD BEIDZOT: Valsts atradusi perfekto ierēdņu un amatpersonu atlases metodi

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) nupat publiskotā informācija liecina, ka Valsts kanceleja marta vidū par teju 50 tūkstošiem eiro (49,4 tūkstošiem ar PVN) iegādājusies Spīdometru. Portāls ­Diena.lv, izpētot ražotāja mājas lapā pieejamo informāciju, noskaidroja, ka Spīdometrs ir iekārta acu spīduma mērīšanai, kas pasaulē atzīta par visprecīzāko metodi ierēdņu un amatpersonu atlasei.

Šonedēļ telekanāla LNT rīta raidījumā paustie premjera Māra Kučinska izteikumi vedina domāt, ka Spīdometrs jau likts lietā un tam bijusi izšķirošā loma, kāpēc amatu nācies atstāt valsts galvenajam ierēdnim Mārtiņam Krieviņam. Neoficiāla informācija no oficiāliem avotiem liecina, ka Krieviņa kungs nav izturējis Spīdometra testu.

Diena.lv anonīmi izteicās jaunizveidotās Spīdometra nodaļas vadītājs Ivars Kažoks (vārds mainīts no Ivets Kažoks), Krieviņam acis "spīdēja tikai tā uz septiņi no desmit, bet Valsts kanceleju jāvada kādam, kuram tās mirdz kā 18.novembra salūts virs Daugavas". Sev nelabvēlīgo rezultātu bez ierunām atzinis arī pats Krieviņš, tāpēc amats atstāts "pēc abpusējas vienošanās"

Tikmēr Kučinskis kā galveno iemeslu, kāpēc par Krieviņa pēcteci virza Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra vietnieku Jāni Citskovski, norādīja tieši "acu spīdēšanu". "Domāju, ka viņš sevi pilnīgi noteikti parādīs kā komandas spēlētāju, kā varošu cilvēku. Katrā ziņā cilvēkam "spīd acis", lai  kaut ko izdarītu, kas mums nemaz nav tik daudz," izteicās Kučinskis. 

Ja pirmais Spīdometrs sevi attaisnos, līdz Latvijas simtgadei valsts iegādāsies vēl 30 šādas ierīces, tostarp portatīvās, ar kurām izlases kārtībā varētu aprīkot arī vairāku policijas ekipāžu spēkratus.

"Latvija ir maza valsts ar pārāk smagnēju birokrātisko aparātu. Ierēdņu skaits jāsamazina, bet darbā jāpieņem tādi cilvēki, kas vienatnē spēj paveikt trīs ierēdņu darbu. Ja nu kāda policijas reida laikā nejauši atrodam nākamo KNAB, ieņēmumu dienesta vai kādas citas iestādes vadītāju, kuram acis mirdz nevis aizliegto substanču lietošanas rezultātā, bet no kvēlas vēlmes nesavtīgi strādāt valsts labā?" potenciālās iespējas ieskicēja Kažoka kungs. 

Portālam Diena.lv tapis zināms, ka steigā uzsākts darbs pie jaunu vadlīniju izstrādes, kurās valsts iestādes tiks sadalītas kategorijās. Attiecīgi, jo uz augstāku amatu un nozīmīgākā iestādē persona kandidēs, jo spīdīgākas acis būs nepieciešamas, lai atlasi izturētu. Portāla aptaujātie politologi lēš, ka vasarā gaidāma plaša pārbaude valsts iestādēs, kurā ar Spīdometru vētīs augstāko ierēdniecību un vadošās amatpersonas, tāpēc šis gads, visticamāk, iezīmēsies ar vērienīgu amatpersonu "migrēšanu" un rotācijām.


* šī ir 1.aprīļa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko