Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Kancelejas direktora aiziešanas iemesli joprojām noslēpums

Kučinskim un Krieviņam atšķīrusies pieeja

Bijušais Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš pieņem premjera Māra Kučinska (ZZS) trešdien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā izteiktos pārmetumus par abu atšķirīgo vadības stilu – tam varot piekrist. Taču viņš joprojām respektē vienošanos ar valdības vadītāju un nekomentē savu aiziešanu no amata, ceturtdien lasāms avīzē Diena.

"Šajā sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā "netīrās veļas mazgāšana" nodarītu kaitējumu valstij. Mēs nedrīkstam tādā veidā iedragāt uzticēšanos valsts pārvaldei. Ir ļoti rūpīgi jāpārdomā, kādu iespaidu atstāj katrs mūsu izteiktais vārds," Dienai trešdien sacīja Krieviņš.

"Es uz šo Māra Kučinska izvēli skatos ļoti veselīgi. Viņš ir vēlēta amatpersona, es tāds neesmu. Premjeram bija tiesības to lūgt," sacīja Krieviņš. Teiktais ļauj secināt, ka "abpusējās vienošanās" iniciators bijis valdības vadītājs. Uz vaicāto, vai tiesa, ka Krieviņam ticis meklēts cits darbs, uzrunātais atbildēja, ka viņam tas nav zināms. "Man nekāds amats nav piedāvāts, bet, ja piedāvātu, es atteiktos. Visi zina, ka neesmu pie tiem turējies," teica Krieviņš.

Uz raidījumu Krustpunktā Kučinskis ieradās noskaņots nepārkāpt abu norunu klusēt. Taču uzstājīgo žurnālistu priekšā valdības vadītājs padevās. Viņš atzina: "Es arī neesmu ieinteresēts, ka tiek runāts par visādām aizdomu ēnām." Kamēr notikumā iesaistītie nesniedza nekādus paskaidrojumus, medijos izskanēja minējumi par notikušā iemesliem, ieskaitot premjera dzīvesbiedres, bijušās Komunikācijas departamenta vadītājas Laines Kučinskas, aiziešanu no darba Valsts kancelejā 2015. gada nogalē. Tas bija īsi pirms Kučinska nominēšanas premjera amatam. Viņš neformāli ir atzinis, ka būtu absurdi šīs lietas saistīt, jo tas bija Kučinskas pašas lēmums. To Dienai apstiprināja arī Krieviņš, uzsverot, ka toreiz esot lūdzis Kučinsku pārdomāt un palikt, bet premjera dzīvesbiedre lēmumu neesot mainījusi. Jāatgādina, ka pēc Valsts kancelejas vadības maiņas vairāki iepriekšējās tās direktores Elitas Dreimanes komandas cilvēki nolēma mainīt nodarbošanos. Daži no viņiem pārnāca arī uz Kučinska biroju.

Premjers teica, ka viņam nepatīkot par kādu cilvēku kaut ko sliktu sacīt, un premjers arī nevarot runāt par kādiem grēkiem, jo dotos uzdevumus Krieviņš izpildījis. Taču Valsts kanceleja ir premjera administrācija, uzsvēra Kučinskis. Grūtības radījis tas, ka M. Krieviņam bijusi atšķirīga pieeja, kā šo darbu organizēt. "Es vēlējos redzēt kopīgu kolektīvu darbu, kurā katrs iesaistītais var nākt ar iniciatīvu. Nevar būt tā, ka šefs aizbrauc, bet pārējie bez viņa atļaujas nedrīkst kustēties," minēja premjers.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 23. marta, avīzē Diena!

Top komentāri

vērotājs
v
Inteliģentiem cilvēkiem ir grūti saskarē ar valsts pārvaldes brutalitāti.
nu un tad?
n
Nu un tad, ka atšķīrās pieeja? Galvenais, lai mērķi isaskan.
tālskatis
t
Ja apsardze ne tikai Saeimā, pat Rīgas Domē, labāka nekā nekā Ministru Kabinetam, vispirms taisnība Filipam Rajevskim, kurš savulaik pirmais šo palaida, Kučinskis Rajevski labi nokopējis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas