Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pētījums: Rīgā ir otri lētākie Ziemassvētku tirdziņi Eiropā

Rīgā otri lētākie Ziemassvētku tirdziņi Eiropā uzreiz aiz Igaunijas galvaspilsētas Tallinas, liecina Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) sniegtā informācija Apvienotās Karalistes pasta kompānijas Post Office jaunākajam Ziemassvētku tirdziņu barometra pētījumam.

Pēc barometra datiem, Tallinā nedēļas nogale diviem cilvēkiem izmaksātu 538 mārciņas (625,69 eiro), kas ir par trešdaļu lētāk nekā Stokholmā, kura pētījumā ar izmaksām 801 mārciņas (931,56 eiro) apmērā atzīta par dārgāko. Brīvdienas Rīgā Apvienotās Karalistes tūristiem izmaksātu 547 mārciņas (636,16 eiro), kas ir otrs izdevīgākais ceļojuma galamērķis, bet trešo vietu ieņem Čehijas galvaspilsēta Prāga, kurā Ziemassvētku brīvdienas britiem izmaksātu 582 mārciņas (676,86 eiro).

Barometra pētījumā apkopota informācija par lidmašīnas biļetēm turp un atpakaļ no Londonas uz konkrēto pilsētu, naktsmītne divas naktis, cena divām transporta biļetēm no lidostas uz centru, divu vakariņu ēdienreizes ar vīnu, kafijas cena, kā arī tirdziņos pieejamo dzērienu un uzkodu cenas.

"Post Office" Eiropas Ziemassvētku tirdziņu barometrs veikts, balstoties uz nacionālo un reģionālo tūrisma biroju sniegto informāciju. Barometrā apkopoti dati par 11 Eiropas pilsētām - Tallinu, Rīgu, Prāgu, Minheni, Lilli, Budapeštu, Berlīni, Strasbūru, Kopenhāgenu, Vīni un Stokholmu.

RTAB dibināts 2009.gada oktobra beigās. Tā dibinātāji ir Rīgas dome (70%), Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" (10%), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (10%) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (10%). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs. Birojs par savas darbības un radītā Rīgas zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko