Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Piedalies konkursā un iegūsti kādu no trīs ielūgumiem uz Aijas Andrejevas koncertu!

Atbildi uz trīs jautājumiem saistībā ar dziedātājas Aijas Andrejevas jauno koncertprogrammu Mežā un laimē vienu no trīs ielūgumiem divām personām uz viņas koncertu Rīgā, Mūzikas namā Daile 22.februārī!

Konkursa jautājumi atrodami šeit

Andrejevas jaunā koncertprogramma tapusi, sadarbojoties latviešu dzejniecei un dramaturģei Mārai Zālītei un vienam no Latvijas pēdējo gadu atzītākajiem komponistiem - Kārlim Lācim.

"Akustisks vēstījums par mīlestību solo balsij, divām ģitārām, klavierēm, trompetei un sitaminstrumentiem", programmu raksturo tās komponists Kārlis Lācis, kurš kopā ar pavadošo mūziķu grupu Kasparu Zemīti, Kasparu Grigali, Konstantīnu Jemeļjanovu, Ēriku Upenieku un Andri Grunti koncertos atskaņos albumā iekļautās kompozīcijas. 

Māra Zālīte par jauno koncertprogrammu izteikusies, ka "tajā izdevies radīt noskaņu pilnu savdabīgu pasauli. Apvaldītas kaislības un neapvaldītas. Sievietes jūtu un dabas maģija, noslēpumi. Gan lirisms, gan dramatisms. Aijas balss ir ļoti ievelkoša, liela, gudra, dziļa. Instrumentācija izcila. Kārlis Lācis... Kārlis jau mums ir Kārlis Lielais! Prieks, ka mani teksti nākuši meistarīgās, jūtīgās un arī asprātīgās rokās!"

Dziedātāja Aija Andrejeva norādījusi, ka, sākotnēji uzzinot, ka mūzikas dziesmu autore ir Māra Zālīte, esot nedaudz baidījusies, taču abu autoru atzinība viņai ir ļāvusi noticēt saviem spēkiem un mūzikā ielikta liela daļa no sevis. Viņa atzinusi, ka šis ir bijis personiskākais un intīmākais projekts: "Tik ļoti kā šoreiz laikam ne reizi vēl nebiju analizējusi savas sajūtas un attiecības ar tekstu un mūziku. Ikviens, kurš bija iesaistīts radošajā komandā gribēja zināt līdz sīkumiem – ko jūtu un domāju atrodoties uz skatuves. Tas bija kā eksāmens – nedrīkstēju nezināt, kāpēc kaut ko daru vai palieku bez kustības, it viss bija jāattaisno. Tā bija pirmo reiz un tas nebūt nebija viegli. Kliedzu un spārdījos mēģinājumos, bet pārējie kā tāds tvaikonis turpināja iesākto un es nemaz nepamanīju, kā esam nonākuši līdz gala pieturai! Prieks, prieks, prieks!”

Koncertprogrammas Mežā kvalitāte ir novērtēta, komponistu Kārli Lāci par mūziku albumiem Mežā un Ziedonis.Lācis.Sievietes nominējot Dienas gada balvai kultūrā kategorijā Gada notikums mūzikā 2013.

Koncertuzveduma Mežā režisors ir Juris Jonelis, horeogrāfe - Olga Žitluhina.

Koncertuzvedums Mežā vēl izskanēs 22.februārī Rīgā, Mūzikas namā Daile, 27.februārī Ventspilī, teātra namā Jūras vārti un 1.martā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko