Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs
Briedis: Pat akmeni var pāršķelt uz pusēm, atrodot vājo punktu

SKANDALOZI: Maira Brieža prasības ģērbtuvē apstulbina pat praktiskos vāciešus

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis šovakar Vācijas pilsētā Dortmundē dosies ringā, lai ar dūrēm izsistu WBC čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempionu jostu, kas gan pagaidām pieder viņa pretiniekam Marko Hukam. Pirms šīs cīņas rīkotāji vācu medijam ErrTēEll atklājuši latvieša komandas prasības ģērbtuvēs jeb tā dēvēto raideri. Tas ir tik apjomīgs, ka organizatori ir apmulsuši, sašutuši, izbrīnījušies un nobažījušies vienlaikus.

Droši zināms, ka latvju boksa zvaigzne un viņa komanda veldzēsies ar 300 litriem istabas temperatūrā sasildīta avota ūdentiņa, nepilnu hektolitru Tarhūna un svaigi spiestām(!) bērzu sulām.

Raiderī tāpat lūgts nodrošināt arī "trīs lietas, kas man zāļu skapītī stāv". Šo lietu nozīme vāciešiem aizvien esot mīkla, tomēr tiks rasts iespējami labākais risinājums, žurnālistiem norāda avots, kurš vēlas palikt pilnīgi anonīms – pļāpīgais boksa aģents Volfgangs fon Rings, kurš dzīvo turpat Dortmundē, blakus makšķernieku veikalam Bokseršortštrasē 11, dzīvoklis nr. 9. Praktiskie vācieši nojauš, ka runa varētu būt par aktīvo ogli, lielu daudzumu marles un pretklepus līdzekli Stoptussin, kas apturēs jebkuru ballīti.

Tāpat Brieža ģērbtuvē novietots gigantisks 20 collu TV ekrāns, kurā nepārtraukti demonstrē YouTube video ar Berlīnes mūra graušanu. Piecas reizes stundā ģērbtuvē jāatskan kompozīcijai Eye of the Tiger no leģendārajām filmām par Rokiju Balboa. Klusināti šai kompozīcijai visu laiku jāskan tualetēs un dušās.

Organizatori gan neatklāj, vai grasās izpildīt Brieža menedžmenta lūgumu Marko Huka ģērbtuvē nodrošināt kāda latviešu šlāgerkanāla tiešraidi negantā skaļumā. Tāpat Brieža menedžments Huka vārdā ielūdzis Serbijas vēstnieku Vācijā cīņas dienā apmeklēt vietējo bokseri. Kā zināms, Huks jeb Muamers Hukičs dzimis Serbijā, bet astoņu gadu vecumā viņa ģimene pārcēlās uz Vāciju, tiekot pie šīs valsts pilsonības. Plānots, ka Huka ģērbtuvē stundu pirms cīņas piegādās arī 80 picas, šādi mēģinot pretinieku psiholoģiski ietekmēt.

Uz rombveida ozolkoka galda Brieža ģērbtuves vidū jāatrodas siltai, šorīt ceptai Lāču rupjmaizei ar speķi, kuru pasniegtu pats Normunds Skauģis, nazim un galodai, kā arī pieciem iepakojumiem jaunākā fabrikas Dzintars odekolona Nokauts.

Kļuvis zināms, ka Mairis baidās tikt saindēts, tādēļ uzturā šīs dienas lieto vienīgi no Latvijas līdzi atvestos biezpiena sieriņus Kārums. Organizatoriem jānodrošina īpašs aukstumkoferis, kurā tos uzglabāt un nepieciešamības gadījumā paņemt līdzi pastaigā pa pilsētu.

Ģērbtuvi uzkopt drīkst vienīgi latviešu tautastērpos ģērbušās apkopējas, kuras nepārtraukti skandētu uzmundrinošas četrrindes. Lūk, viena no tām:

Mūs’ Mairītis spēka vīrs,

Dižu darbu darītājs:

Jodus kāva, važas rāva,

Marko Huku nokautēja.

Starp interesantākajām Brieža komandas prasībām jāmin arī trīs pāri izrakstītu boksa cimdu, 17 kilogrami citronu vafeļu un apsveikumu kartiņa ar mīlīgu rotaļu lāci, kurā glītā rokrakstā vāciski ierakstīts "Marko! Tagad tu zini, kas ir sāpes. Es ceru, ka arī tu esi PRET savvaļas dzīvniekiem cirkū. Mairis."

Visbeidzot, Brieža menedžments pēc latvieša uzvaras turpat boksa ringā pieprasījis sarīkot ballīti, kurā uzstātos Nikolajs Puzikovs, Juris Kulakovs un Kombuļu Inese. Tieši šādā secībā. Sagaidāms, ka dejas rimsies tikai līdz ar rīta gaiļiem, ja vien Dortmundē tādi ir.

Lūgts komentēt latviešu boksera izredzes gaidāmajā cīņā, bijušais Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans vācu medijiem sacījis: "Mēs 20 gadus esam elitē. Kur' maz' valsts vēl var ar to lepoties? Manā laikā tik' sabūvētas halles, es noorganizēju pasaules čempionāt' Rīgā! Bet kas tur [federācijā] notiek tagad?" Lūgts precizēt, vai runa tiešām ir par boksu, viņš kā atvainojoties piebildis: "Veiksm' mūsu boksa duetam, tas ir skaists vasaras sporta veids."

Neoficiāli zināms, ka vairākas augstas Latvijas amatpersonas šovakar varētu paveikt ko nebijušu, šokējošu un negaidītu, un sveikt Mairi tviterī. Gaidīsim!
 

* šī ir 1.aprīļa ziņa

Top komentāri

april
a
april : )
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Vācija vispār zin kas ir 1. aprilis ? Vai Vācija tik tāda čukņa vien ir ?
kāpēc?
k
Kāpēc man ienāca prātā vārds "apdauzīts"?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko