Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vils Smits un Viola Deivisa pievienojušies Oskara ceremonijas boikotam

Aktieri Vils Smits un Viola Deivisa pievienojušies ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas boikotam, jo nomināciju sarakstā nav pārstāvēti melnādainie aktieri.

"Mēs nejūtamies komfortabli būt tur un teikt, ka tas ir pareizi," Smits teica televīzijas ABC raidījumā Good Morning America, komentējot to, ka kopā ar sievu aktrisi Džadu Pinketu-Smitu Oskara ceremoniju neapmeklēs.

Savukārt Deivisa norādīja, ka Oskara balvu pasniegšana ir simptoms lielākai problēmai - tam, kā Holivudā notiek filmu veidošana. Viņasprāt, būtu nepieciešams veidot vairāk filmu, kurās lomas varētu spēlēt arī aktieri, kuriem nav balta ādas krāsa.

Kā ziņots, jau otro gadu pēc kārtas Oskara balvai labāko aktieru kategorijās nebija melnādainu aktieru. Smits netika nominēts Oskara balvai par lomu sporta filmā Concussion (Satricinājums). Izvirzīts netika arī filmas Beasts of No Nation aktieris Idriss Elba, kurš saņēma spīdošas kritiķu atsauksmes un kuram tika prognozēta Oskara balvas nominācija.

Bez nominācijām palika arī hiphopa filmas Straight Outta Compton aktieri un režisors.

Kā ziņots, šī gada Oskaru ceremoniju 28.februārī apņēmušies boikotēt režisori Spaiks Lī un Maikls Mūrs, kā arī aktrise Pinketa-Smita.

ASV Kinoakadēmijas dalībnieki ir apmēram 6000 kino industrijas profesionāļu, kas tiek ievēlēti uz mūžu. Saskaņā ar 2012.gada pētījumu gandrīz 94% Kinoakadēmijas balsotāju ir balta ādas krāsa, turklāt vairums ir vīrieši.

Laikraksts The Times atklāja, ka Oskaru balsotāju vidū tikai 2% ir melnādaini, bet latīņamerikāņu ir vēl mazāk. Balsotāju vidējais vecums ir 62 gadi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko