Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Picas mīklas virpināšanai gaisā piešķirts UNESCO kultūras mantojuma statuss

Neapoles picas meistaru tradicionāli piekoptais veids, kā izveidot picas pamatni - mīklu virpinot un mētājot gaisā - iekļauts UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, vēsta The Guardian.

Paaudžu paaudzēs nodotā pizzaiuolo māksla par UNESCO kultūras mantojumu pasludināta Dienvidkorejā notikušajā komitejas sanāksmē. 

Petīciju par pizzaiuolo iekļaušanu sarakstā bija parakstījuši aptuveni divi miljoni cilvēku. Pizzaiuolo sevī ietver ne tikai veiklas darbības ar mīklu, tādējādi to "bagātinot ar skābekli", bet arī tradicionālas dziesmas un stāstus, kas picas pagatavošanu padarījušas par sociālu rituālu.

Pēc UNESCO komitejas lēmuma Itālijas zemkopības ministrs Mauricio Martina ietvītoja: "Uzvara! Vēl viens solis uz priekšu, lai aizsargātu Itālijas vīna un ēdiena kultūras mantojumu."

Šogad uz iekļūšanu nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā pretendēja 34 rituāli, tradīcijas, mākslas veidi un prasmes, bet kopā šis saraksts, kas dibināts 2003. gadā, nu ietver 350 vienības, tostarp, piemēram, arī Igaunijas Veru apriņķa tvaika pirts rituālus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko