Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Aicina pieteikties viduslaiku realitātes projektam Uz savas ādas 2

Cik smags ir zobens? Kā ir jāt ar zirgu, tērptam bruņās? Kas īsti notika Latvijas teritorijā viduslaikos? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes varēs rast jebkurš, kas nolems izjust vēstures pieskārienu, jo sākusies pieteikšanās projektam Uz savas ādas 2. Pirmais projekts noslēdzās šī gada jūlijā, un tajā dzīvi viduslaiku garā līdz finālam izturēja 13 dalībnieki - deviņi puiši un četras meitenes, portālu Diena.lv informēja biedrības Exercitus Rigensis vadītājs Juris Ņečajevs.

Projektam aicināti pieteikties visi, kuri jūt sevī interesi un spēku piecus mēnešus apmeklēt zobenu cīņas treniņus, šaut ar loku, jāt ar zirgu un iemēģināt roku dažādos viduslaiku amatos, tostarp kalēja Kriša Dubrovska vadībā iemācīties izkalt pašas vienkāršākās lietas – naglas, bultu uzgaļus un vienkāršus nažu asmeņus.

Notiks arī dažādas neformālas lekcijas par dzīvi Latvijas teritorijā viduslaiku periodā, kurās varēs uzzināt gan par dažādām sadzīviskām niansēm, gan vispārējo politisko, ekonomisko un sociālo situāciju. Projekta fināls paredzēts 2018.gada vasarā, festivālā Zobens un Lemess, kad dalībnieki atklātā cīņā sacentīsies savu prasmju demonstrēšanā plašākai publikai.

Projektu realizē vēstures rekonstrukcijas biedrība Exercitus Rigensis sadarbībā ar etniskās mūzikas un seno amatu festivālu Zobens un Lemess ar mērķi rosināt jauniešus un citus interesentus iepazīt Latvijas vēsturi, izzināt mūsu senču ikdienu un procesus, kas gadsimtu gaitā veidojuši priekšnoteikumus neatkarīgas Latvijas valsts izveidošanai.

"2018.gadā Latvijas valsts svinēs savas pastāvēšanas simto jubileju. Tomēr mūsu neatkarīgā valsts ir veidojusies uz pamatiem, kas ielikti gadsimtu gaitā, tāpēc ir būtiski saprast, kas Latvijas teritorijā notika jau viduslaiku periodā. Projekts Uz savas ādas 2 ir lieliska iespēja apzināt, kā mūsu senči šeit dzīvojuši pirms vairākiem simtiem gadu, vienlaikus stiprinot savu nacionālo pašapziņu un izzinot savas saknes," par projektu stāsta tā iniciators, biedrības Exercitus Rigensis vadītājs Juris Ņečajevs.

Vairāk par projektu varēs uzzināt pirmajā projekta Uz savas ādas 2 dižsapulcē, kas 3.oktobrī plkst. 19 norisināsies krogā Zobens un Lemess A. Briāna ielā 10.

Pieteikšanās projektam iespējama līdz oktobra beigām biedrības Exercitus Rigensis lapā Facebook.


 


 


 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko