Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Jelgavā top ledus skulptūras

Jelgavā sācies Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla konkurss, kurā piedalās 33 mākslinieki no 10 valstīm. Vakar tēlnieki izveidoja individuālās ledus skulptūras, kuras līdz festivāla atklāšanai uzglabās saldētavā.

Šodien mākslinieki Pasta salā uzsāk komandu skulptūru formu veidošanu un turpinās darbu pie detaļu izstrādes līdz pat piektdienai. To būvniecībai katra komanda izmantos vienu lielo (200x100x50 cm) un astoņus mazos ledus blokus (100x50x25 cm). Ikviens interesents lielo skulptūru tapšanas procesam varēs sekot līdzi tiešraidē festivāla mājaslapā.

Jelgavā top ne tikai konkursa darbi, bet arī lielformāta ledus objekti,piemēram, Koskenkorva ledus bārs, vairākas foto skulptūras, ledus labirints un slidkalniņš bērniem u.c.

Tēlnieki piedalās konkursā, tādēļ organizatori visiem nodrošina vienlīdzīgus darba apstākļus un ledus daudzumu. Radot meistardarbus, katrs skulptors izmanto savus instrumentus, sākot ar kaltiem, skrāpjiem, frēzēm, nažiem, fēniem, gludekļiem un beidzot ar tādiem paštaisītiem instrumentiem kā skrūvju dēli.

Tēlniekiem tiek nodrošināts augstākās kvalitātes ledus, ko iegūst mākslīgi saldējot. Salīdzinot ar dabīgo ledu, tas ir daudz dzidrāks un noturīgāks, jo tajā nav gaisa burbulīšu, kas sasilstot paātrina ledus kušanu. Dažādu ledus objektu, piemēram, bērnu slidkalniņa un labirinta būvniecībā izmanto ledu no Jelgavas un Madonas puses ūdenskrātuvēm.

Jelgavā no 9. līdz 11. februārim jau 20. reizi notiks Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. Atzīmējot šo jubileju, pirmo reizi festivāls notiks trīs vietās pilsētā: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Hercoga Jēkaba laukumā. Apmeklētāji festivāla dienās aicināti apskatīt kopumā vairāk nekā 65 ledus skulptūras un dažādus ledus objektus, kā arī baudīt populāru mūziķu koncertus, izrādes bērniem, radošās darbnīcas, tirdziņu un daudz ko citu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko