Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūlija otrajā pusē notiks Biškopju vasaras saiets 2019

Zvejnieklīcī, Sēlpils pagastā, Salas novadā 20. un 21.jūlijā notiks Biškopju vasaras saiets 2019, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Biškopības biedrībā (LBB).

20.jūlijā no plkst.9 līdz 11 varēs pieteikties konkursiem Garšīgākais Latvijas medus 2019 un Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2019. Plkst. 10 sekos kūku sagatavošana konkursa Gardākā medus kūka ar siera akcentu 2019 prezentēšanai. No plkst.10 līdz 12 medu plānots nodot Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) analīzēm, bet plkst. 10.30 paredzēta pasākuma atklāšana ar LBB valdes priekšsēdētāja Armanda Krauzes uzrunu.

Tāpat 20.jūlijā paralēli no plkst.9 līdz 16 notiks biškopības inventāra tirdzniecība/izstāde un no plkst.11 līdz 16 sportiskas aktivitātes lieliem un maziem dalībniekiem. Plānotas arī konsultācijas par biškopjiem aktuālām tēmām un biškopju diskusijas, tostarp biškopis Aivars Zaikovskis demonstrēs dziļās grīdas ar iemontētu ziedputekšņu vākšanas komplektu un notiks arī ziedputekšņu sagatavošana realizācijai, putekšņu tīrītāja demonstrēšana.

Savukārt Žanis Jesko pasākumā runās par medus kvalitatīvajām izmaiņām atlaidināšanas rezultātā un demonstrēs dekristalizatoru, lektors Jānis Trops un biškopis Atis Anže runās par bišu veselības saglabāšanu un ērču ierobežošana sezonas laikā, kā arī pasākumā paredzēta dravas pierakstu un citu moderno tehnoloģiju prezentēšana.

Pasākumā notiks arī vairāki konkursi, tostarp no plkst.11 līdz 12 - konkurss Gardākā medus kūka ar siera akcentu 2019, no plkst.14 līdz 17 konkurss Garšīgākais Latvijas medus 2019, no plkst.14 līdz 17 konkurss Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2019.

Biškopju vasaras saietā 2019 tiks nodrošinātas arī piepūšamās atrakcijas bērniem, kā arī būs iespēja izbraukt ar kuģīti pa Daugavu. Vakarā plānota konkursu laureātu apbalvošana. Tāpat notiks arī profesionālās pilnveides kursu Biškopība desmitais izlaidums kopā ar deju grupu Mango un zaļumballe ar Lauri Valteru.

Nākamajā dienā, 21.jūlijā plkst.11 plānota dravas mājas apskate pie biškopja Pētera Koledas, Vestienas iela 15, Jaunkalsnava, Kalsnavas pagastā, Madonas novadā. Todien iecerētas arī diskusijas par un ap bioloģisko lauksaimniecību un iespēja apmeklēt vietējās nozīmes tūrisma objektus pēc pašu izvēles.

LBB ir biškopju profesionālā organizācija, kas apvieno gan profesionāļus, gan iesācējus un amatierus. Kopējais biedru skaits 2018.gada sākumā pārsniedza 3300, kas ir apmēram divas trešdaļas no kopējā biškopju skaita valstī. Biedrība dibināta 1994.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko