Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sedas purva teritorijā notiks niedru skulptūru festivāls

Šā gada 2. martā Sedas purva teritorijā notiks jau otrais niedru skulptūru festivāls. Dabas aizsardzības pārvalde aicina līdz 28. februārim pieteikt dalību pasākumā.

"Niedru pļaušana un no ūdensaugiem brīvo zonu veidošana palīdz veidot daudzveidīgas dzīvotnes, kas palīdz gan zivju, gan dažādu sugu putnu populācijai," stāsta Dabas aizsardzības pārvaldes vides inspektore Rūta Zepa, piebilstot, ka niedru novākšana ir viens no dabas lieguma Sedas purvs dabas aizsardzības plānā paredzētajiem pasākumiem.

Sedas purva teritorija pēc kūdras ieguves pakāpeniski applūda un nu jau gandrīz desmit gadus šeit izveidots dabas liegums,  lai aizsargātu izcilu biotopu ūdensputnu ligzdošanai. Appludinātās ūdenstilpes daudzviet strauji aizaug ar niedrēm, veidojas biezas vienlaidus niedru audzes un šāds biotops daudzām putnu sugām nav piemērots, jo īpaši migrējošiem putniem, kuri labprātāk uzturas atklātās teritorijās.

Vienlaikus niedru skulptūru festivāls ir ne tikai palīdzība dabai un biotopu kopšana, bet arī iespēja radoši izpausties un aizraujoši pavadīt laiku brīvā dabā. Tā dalībnieki no pašu savāktajām niedrēm veidos lielformāta skulptūras, sacenšoties izdomā, mākslinieciskajās prasmēs un konstruktora dotībās.

Lai piedalītos festivālā un parādītu savas prasmes, interesenti aicināti līdz 28. februārim pieteikt 2 līdz 6 cilvēku lielas komandas dalībai festivālā. Pieteikumi jāsūta uz e-pastu [email protected] vai [email protected], norādot komandas nosaukumu, dalībnieku skaitu un devīzi.

Katrai komandai organizatori ierādīs skulptūras veidošanas vietu un dos vairākas stundas savas idejas realizēšanai. Noslēgumā darbus vērtēs žūrija, apbalvojot gan lielākās, gan oriģinālākās skulptūras autorus. Dalībniekiem nepieciešama – mačete vai krūmgriezis niedru nopļaušanai, šķēres un knaibles skulptūru veidošanai. Iespējams jau sagatavoties arī mājās, no dabīgiem materiāliem (piemēram, klūgām, koka līstītēm) izgatavojot skulptūras karkasu.

Nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā pasākums var tikt atcelts, tādēļ festivāla organizatori aicina sekot līdzi aktuālākajai informācijai - Dabas aizsardzības pārvaldes interneta vietnē www.daba.gov.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 24.04.2023.

Kārtoju skapī zeķu atvilktni un konstatēju, ka 100 zeķu diemžēl nav 50 zeķu pāru, bet tikai 100 zeķu…

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko