Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

5G Techritory forums pulcēs vēl nebijuša līmeņa ekspertus no visas pasaules

Izsludināta viena no nozīmīgākajiem 5G tehnoloģiju pasākumiem – 3. Baltijas jūras reģiona ekosistēmas foruma 5G Techritory - programma. Tas notiks šī gada 11.-12. novembrī un pulcēs ap 120 augsta līmeņa runātāju no visas pasaules, ietverot vairāk nekā 60 uzrunu un paneļdiskusiju. Pasākumā piedalīsies 5G industrijas līderi, politikas veidotāji, tehnoloģiju inovāciju radītāji, lai diskutētu kā atgriezt Eiropu uz 5G attīstības ceļa, vēsta rīkotāji.

Šogad “5G Techritory” forums starp citām 5G konferencēm izcelsies ar plašu dažādu nozaru un organizāciju pārstāvju dalību un vērienīgu tēmu loku. Paneļdiskusijās dalībnieki apspriedīs tādas tēmas kā 5G ieviešana un inovācijas, 5G un īpašumtiesības, viedās pilsētas, 5G un Wifi, kritiskās infrastruktūras sistēmas, 5G un datu privātums u.c. Diskusijā aplūkos arī nākotnes inovācijas - malu skaitļošanu, 5G klēpjdatorus un valkājamās viedierīces, 5G iespējotu nākotnes internetu un jaunākos atklājumus par 6G.

“5G Techritory” direktors Neils Kalniņš uzsver Eiropas ražotāju un pakalpojumu sniedzēju konkurētspējas nozīmi 5G attīstībā: “Šī gada foruma mērķis ir uzsvērt Eiropas kā augstākās klases tehnoloģiju ražotājas, nevis citviet radīto tehnoloģiju patērētājas lomu. Mēs nespēsim pilnībā izmantot 5G potenciālu bez dažādu industriju un nozaru ciešas sadarbības. “5G Techritory” ir forums, kurā izvirzīt skaidrus un konkrētus mērķus, tajā skaitā ievērojami paātrināt Baltijas jūras reģiona tehnoloģiju attīstības tempu.”

Starp foruma dalībniekiem būs ASV starpvalstu telekomunikāciju uzņēmuma “AT&T” vecākais viceprezidents Karims Lesina, “Google Cloud” reģionālās pārdošanas vadītājs Sebastians Barros, 5G Infrastruktūras asociācijas priekšsēdētājs Kolins Vilkoks, “Disruptive Analysis” direktors Dīns Bablijs un citi. Visi foruma dalībnieki atrodami šeit.

 “5G Techritory” forums iezīmēs arī gadu pēc 5G tīkla atklāšanas Latvijā. “Latvijas izaugsmes potenciāls ir eksportspējīgos produktos ar augstu pievienoto vērtību. Jaunās paaudzes 5G mobilo sakaru tīkls ir ļoti pateicīga vide šādu produktu un pakalpojumu radīšanai. Forumā LMT pastāstīs par saviem inovāciju produktiem ārpus tradicionālā operatora biznesa - jauniem LMT tehnoloģiju risinājumiem satiksmes drošībai, dronu attālinātai un autonomai vadībai, kā arī 5G iespēju izmantošanai sabiedrības aizsardzībai. Aicinām arī citus aktīvi iesaistīties forumā Eiropas 5G līderības veicināšanā, daloties ar savu pieredzi un zināšanām, kā arī veidojot starpnozaru un starpvalstu sadarbību 5G inovāciju izpētei un attīstībai,” stāsta foruma stratēģiskā partnera LMT prezidents Juris Binde.

Konference no centrālās norises vietas “Vefresh” inovāciju kvartālā Rīgā tiks pārraidīta īpaši izveidotā platformā vairākos kanālos, katrā no tiem piedāvājot oriģinālu saturu un auditorijas mijiedarbību ar konferences runātājiem. Forums notiks uz četrām skatuvēm ar tīklošanās iespējām.

Pasākums būs bezmaksas un notiks angļu valodā. Nepieciešama iepriekšēja reģistrācija šeit.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko