Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jaunais MacBook Air testos pieveic pat ātrāko Pro sērijas klēpjdatoru.

Nesen iznākušais uzlabotais ultraplānais Apple MacBook Air 1.7GHz Core i5 13 collu ekrāna klēpjdators Laptop Magazine veiktajos testos uzrāda satriecošus veiktspējas rezultātus, "Geekbench" testā uzrādot labāku rezultātu nekā 2010. gada 17 collu 2.67GHz Core i7 MacBook Pro sērijas klēpjdators un divas reizes labāku rezultātu, nekā iepriekšējais Air modelis.

Līdz šim ir uzskatīts, ka iegūstot nelielu klēpjdatora izmēru un svaru, tiek ziedota datora veiktspēja un jauda. Lai iegūtu mazāku svaru, piemēram, ir jāsamazina akumulatora izmērs, jāuzstāda mazāk enerģiju patērējoši zemākas takts frekvences procesori, jāizvēlas citi materiāli. Uzlabotais MacBook Air modelis pierāda, ka ultraportatīvi klēpjdatori var tikt izstrādāti bez jaudas vai akumulatora ilgtspējas kompromisiem.

Akumulatora dzīvotspējas tests vienādos apstākļos uzrādīja 6 stundas un 25 minūtes! Viens no Air konkurenciem, Samsung Series 9 salīdzinājumam izturēja 5 stundas un 11 minūtes, kamēr līdera pozīcijas ilgtspējā joprojām tur Lenovo ThinkPad X1, uzrādot 8 stundas.

Jaunais Air uzrādīja labākos rezultātus salīdzinoši ar citiem klēpjdatoriem failu pārkopēšanas ātrumā kā arī operētājsistēmas ielādes ātrumā, ieslēdzot izslēgtu datoru līdz darba gatavībai 17 sekundēs, pateicoties ātriem 128 vai 256 Gb atmiņas moduļiem tradicionāla cietā diska vietā. Pie vājākiem rezultātiem būtu jāpiemin, ka testi uzrādīja arī nedaudz augstāku slodzes temperatūru nekā sāncenšiem, veicot mērījumus starp tastatūras G un H taustiņiem, kā arī "Touchpad" skārienvadības paneļa virsmā.

Jāpiezīmē, ka Pro sērijas klēpjdatori ir aprīkoti ar DVD iekārtu, kamēr Air tādas nav. Pro sērija ir aprīkota ar spējīgām video kartēm, lai nodrošinātu gan Full HD video apstrādi, gan grafisko programmu darbu 17 collu monitoros, tomēr jaunais Air ar Intel grafikas procesoru, testējot "World of Warcraft", uzrādīja 28 kadrus sekundē savā dabiskajā izšķirtspējā. Tāpat Air ir aprīkots ar jauna tipa Thunderbolt pieslēgvietu, kas nodrošina 20 reizes ātrāku informācijas pārsūtīšanas ātrumu, nekā USB 2.0. Nozares speciālisti gan apšauba Thunderbolt praktiskumu, jo ierīces vēl neseko un ar "Thunderbolt" Apple, iespējams, ir aizsteidzies priekšā laikam un sev, jo iepriekšējie datori aprīkoti ar Firewire ātram darbam ar ārējiem cietajiem diskiem, papildus USB pieslēgvietām.

Atliek vien sagaidīt, kad jaunais Air, jau aprīkots ar "Lion" versijas operētājsistēmu, būs pieejams arī Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko