Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šogad visvairāk zagtais auto – Toyota RAV4

Šā gada 11 mēnešos Latvijā visbiežāk zagtie auto bijuši Toyota RAV4, kas aizdzīti 29 reizes, liecina auto aizsardzības sistēmu eksperta Autonams kopsavilkums.

Šogad pieaudzis vidējās klases automašīnu zādzību skaits. Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra datiem šogad visvairāk zagtais automašīnas modelis vecumā līdz desmit gadiem ir Toyota RAV4 – kopumā nozagtas 29 automašīnas. Savukārt pēc markām Latvijā zagļu iecienītākās joprojām ir Volkswagen, Audi un BMW spēkrati.

2016. gada kopējais zādzību skaits sasniedz 686 automašīnas, no kurām 171 ir Volkswagen, 116 Audi un 88 - BMW markas automašīnas. Lai arī auto zādzību jomā parādījušās jaunas tendences, kopējais zādzību skaits salīdzinājumā ar 11 mēnešu periodu 2015. gadā ir samazinājies par 22 %.

Analizējot datus pēc zagtākajiem modeļiem līdz piecus gadus vecu automašīnu kategorijā, šogad novērojama jauna tendence. Trīs zagtākās automašīnas ir vidējās klases modeļi – Toyota RAV4 (21), Toyota Avensis (11), Hyundai Santa FE (8) un Audi A4 (8). Hyundai marka pirmo reizi nokļuvusi desmit zagtāko automašīnu vidū, tajā skaitā nozagts arī 2016. gadā ražots auto.

Automašīnu kategorijā, kuru vecums ir pieci līdz desmit gadi, zagtākie modeļi ir BMW 5. sērija (19), 3. sērija (13), Audi A4 (12) un Volkswagen Caddy (10). Šajā vecuma kategorijā visvairāk šogad ir nozagtas 2006., 2007. un 2008. izlaiduma gada automašīnas. Šī tendence ir saglabājusies jau no 2014. gada.

Uzņēmums Autonams šogad pārbaudījis 4508 līdz desmit gadus vecas automašīnas, no kurām 67 % klasificētas riska grupā bez papildu aizsardzības sistēmas.

"Jo jaunāka izlaiduma gada bija automašīna, jo retāk bija sastopama papildu aizsardzības sistēma," atzinis uzņēmuma Autonams valdes loceklis Edvīns Panders. Vienlaikus pēdējo divu gaidu laikā ir pieaugušas apdrošinātāju prasības pēc papildu auto aizsardzības sistēmām automašīnām, kuru vērtība ir sākot no 50 000 eiro. Statistikas dati liecina, ka redzams būtisks uzlabojums šādu drošības prasību efektivitātei - dārgāko auto zādzību skaits ir ievērojami krities. Vidējās klases automašīnām šādas papildu drošības sistēmas prasības nav obligātas, līdz ar to ir pieaudzis šo automašīnu zādzību skaits, jo ražotāja uzstādītās drošības sistēmas nav gana efektīvas, secina Autonams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko