Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Latvijas skolu zinošākie devītklasnieki tiekas ar Valsts prezidentu

Piektdien 103 devītklasnieki - laikraksta Diena konkursa devīto klašu skolēniem Kas notiek? uzvarētāji - svin uzvarētāju dienu Rīgā, kura tiek atklāta ar vizīti pie Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa. Pavisam konkursā, kurš notika 24. novembrī,  piedalījās 10340 Latvijas skolu devītklasnieku. 

Konkurss savā 15. jubilejas gadā pārsteidza Latvijas devītklasniekus ar interaktīvu pavērsienu konkursa norisē - šogad pirmo reizi konkursa vēsturē jautājumi tika uzdoti interneta televīzijā Lattelecom.tv, pateicoties galvenā konkursa atbalstītāja  Lattelecom jaunākajām tehnoloģijām. Devītklasniekus šogad īpaši iepriecināja arī Latvijā populārās grupas Musiqq dalībnieki Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris, iejūtoties konkursa vadītāju lomās. 

Konkursa būtība 15 gadu laikā nav mainījusies – devītklasnieki atbild uz 35 jautājumiem par gada laikā svarīgo politikā, sportā, kultūrā, Latvijā un pasaulē. Kā katru gadu - arī šogad tika noskaidrotas 5 zinošākās klases katrā reģionā, kā arī 5 individuālie uzvarētāji. 

Uzvarētāju dienā devītklasnieki viesosies arī Latvijas Republikas Ministru kabinetā, kā arī kopīgi izklaidēsies boulinga un izklaides centrā Fantasy Park, savukārt svinīgā uzvarētāju apbalvošana notiks nesen atjaunotajā koncertzālē Rīga.

Apkopojot konkursa rezultātus, tika noskaidrots, ka zinošākās 9. klases ir: Kurzemē – Ventspils 1. ģimnāzijas 9.a klase, Latgalē – Rožupes  pamatskolas 9. klase, Rīgā – Rīgas 49. vidusskolas 9.a klase, Vidzemē – Smiltenes Centra vidusskolas 9. b klase un Zemgalē – Aizkraukles novada ģimnāzijas 9.b klase, savukārt šā gada zinošākie skolēni ir: Kurzemē – Marta Zūzane no  J. Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas 9.a klases, Latgalē – Jānis Kokins no Riebiņu vidusskolas 9. klases, Rīgā – Līvija Bārdiņa no Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 9.c klases, Vidzemē – Artis Krists Mednis no Rencēnu pamatskolas  9. klases, Zemgalē – Ilva Viļuma no Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas  9.b klases.

Konkursa Kas notiek? mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un pasaulē. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude vienā kārtā, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas zināšanas un atmiņu. 15 gadu laikā savas zināšanas konkursā Kas notiek?  ir pārbaudījuši vairāk nekā 360 000 Latvijas skolu 9. klašu skolēnu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi