Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aizdomās par mēģinājumu noslepkavot dzīvokļa saimnieci aiztur īrnieku

Pagājušajā naktī Valsts policija (VP) Purvciemā, turpat nozieguma vietā, kādā daudzdzīvokļu nama dzīvoklī, aizdomās par mēģinājumu noslepkavot dzīvokļa saimnieci aizturēja īrnieku. Policija ir noskaidrojusi, ka vīrietis jau iepriekš bija plānojis 68 gadus vecās sievietes slepkavību, jo vēlējies iegūt viņas naudu. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un ceturtdien, 21. jūnijā, tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizdomās turētajam, portālu Diena.lv informēja VP.

19. jūnijā, pirms pusnakts VP no aculieciniekiem saņēma izsaukumu uz Purvciemu, Rīgu, kur uz ielas atradās pēc palīdzības saucoša sieviete ar vairākām grieztām brūcēm kaklā, sejā un citās ķermeņa daļās.

Notikuma vietā ieradās VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Patruļpolicijas bataljona likumsargi, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas sievieti nogādāja ārstniecības iestādē.

Ņemot vērā, ka policistiem bija informācija, ka noziegums, iespējams, izdarīts vienā no dzīvokļiem, policisti devās uz to. Turpat nozieguma vietā likumsargi aizturēja aizdomās turēto – 1992. gadā dzimušu vīrieti.

Skaidrojot notikušā apstākļus, tika iegūta informācija, ka cietusī sieviete pirms dažiem mēnešiem bija iegādājusies dzīvokli Purvciemā, kur dzīvojis 1992. gadā dzimis vīrietis. Pārņemot īpašuma tiesības, jaunā saimniece ar vīrieti vienojusies, ka viņš turpinās tur dzīvot un maksās sievietei īres maksu.

Iepriekš sazinoties ar izīrētāju, trešdien, 19. jūnijā, sieviete ieradusies dzīvoklī, lai saņemtu īres maksājumu un nolasītu skaitītāju rādījumus. Brīdī, kad abi atradušies dzīvoklī, sieviete piegājusi pie ūdens skaitītājiem, un palūgusi pildspalvu, lai varētu pierakstīt rādījumus. Tikmēr viņai no mugurpuses piegājis īrnieks, kurš viņu sagrābis un ar nazi vismaz trīs reizes iegriezis kaklā.

Neskatoties uz sievietes palīgā saucieniem, ļaundaris nogrūdis viņu zemē un turpinājis nodarīt miesas bojājumus, sagriežot arī seju, roku un kāju. Par laimi, sievietes kliedzienus un saucienus izdzirdējis kaimiņš, kurš, ienākot dzīvoklī, uz brīdi novērsis ļaundara uzmanību. Pateicoties tam, sievietei izdevās izrauties no vīrieša satvēriena un izskriet uz ielas, kur divas garāmgājējas izsauca atbildīgos dienestus.

Aizturētais vīrietis policijai ir atzinis, ka vēlējies nogalināt sievieti.  Šī noziedzīgā ideja viņam radusies jau apmēram pirms mēneša. Vīrietis zinājis, ka viņai esot nauda un gribējis to iegūt savā īpašumā. Viņš atklāja, ka pēc slepkavības bija plānojis sievietes līķi ielikt viņas pašas automašīnā un aizvest uz Juglas mežu, kur automašīnu kopā ar līķi sadedzināt.

Jāpiemin, ka brīdī, kad ieradās policija, vīrietis bija pārģērbies citās drēbēs un nazi ielicis izlietnē.

Aizdomās turētais iepriekš nav saukts pie kriminālatbildības.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījuma vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā un ceturtdien, 21. jūnijā, tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu viņam.

Cietušās sievietes dzīvībai briesmas nedraud un šobrīd viņa turpina atlabt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas