Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aizdomās par slepkavības izdarīšanu Balvos operatīvi aiztur trīs cilvēkus

25. aprīlī Valsts policija (VP) saņēma informācija, ka meža masīvā ir atrasts kāda vīrieša līķis. Notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas Balvu iecirkņa likumsargi. Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess un tajā pat dienā aizturētas iespējamās vainīgās personas. Divām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē VP Latgales reģiona pārvalde.

25. aprīlī pulksten 10 Valsts policija saņēma informāciju, ka Balvos ir atrasts 1984. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu, kā arī tika uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Šīs pašas dienas vakarā Valsts policijas Balvu iecirkņa kriminālpolicijas likumsargi sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljonu Balvos operatīvi aizturēja aizdomās turamās personas – 1988. un 1993. gadā dzimušus vīriešus un 1977. gadā dzimušu sievieti. Jāpiebilst, ka šīs personas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā saistībā ar šī brīža ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu un aizliegumu, proti, pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu.

14. aprīlī Valsts policija saņēma informāciju, ka šīs personas kopīgi lietojot alkoholu kāda dzīvoklī, līdz ar to pārkāpjot pulcēšanās aizliegumu. Šādi pārkāpumi tika konstatēti sistemātiski, šīs personas turpināja klaji ignorēt policijas brīdinājumus par pulcēšanos, kā arī atteicās novērst pārkāpumus. Saistībā ar tik bezatbildīgu un rupju noteikto ierobežojumu neievērošanu vienai no aizturētajām personām trīs reizes tika piemērots administratīvais sods – 250, 1000 un 2000 eiro apmērā.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti notikušā apstākļi un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļu piemērošanu aizturētajām personām.

Pēc Krimināllikuma 116. panta – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) – soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas