Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Aizturēts skolnieks, kurš draudēja ar granātu uzspridzināt skolu

Trešdien, 13.februārī, pēc plkst. 13 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (VP ZRP) Jēkabpils iecirkņa operatīvajā nodaļā tika saņemta informācija no Krustpils pamatskolas skolotājas, ka viens no skolniekiem paziņojis, ka viņam somā atrodas granāta, ar ko viņš uzspridzināšot skolu, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Policijas darbinieki un citi operatīvie dienesti nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu un veica visas sākotnējās darbības, arī evakuāciju. Tomēr informācija neapstiprinājās. Policijas darbinieki par draudu izteikšanu aizturēja 16 gadus vecu jaunieti, kurš agrāk jau bijis nonācis policijas redzeslokā. Policija noskaidros, vai jaunietis nav bijis apreibinošu vielu ietekmē. Jaunietim nozīmēta ekspertīze.

Tā kā kriminālatbildība iestājas no 14 gadu vecuma, tad pret jaunieti uzsākts kriminālprocess pēc 231.1 panta "Par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu, vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā, vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas