Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Apcietināti vecāki, kuru bērns iedzēra metadonu

Valsts policija (VP) aizturējusi no narkotiku atkarības ārstējušos vecākus, kuru divus gadus vecais bērns izdzēris metadonu, aģentūru LETA informēja VP. Policija lūdza vecākus apcietināt, un Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piektdien prasību apmierināja.

Ceturtdien policija saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka kādā dzīvoklī Rīgā konstatēts, iespējams, ar metadonu saindējies mazgadīgs bērns, kuram tika konstatēta klīniskā nāve, taču pēc veiksmīgas reanimācijas, bērns smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā. Mediķu palīdzību bija izsaukuši bērna vecāki.

Jau tajā pašā dienā policija aizturēja bērna vecākus - 1978.gada dzimušo bērna tēvu un 1979.gadā dzimušo bērna māti, kuri jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par narkotiku lietošanu un zādzībām.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētās personas ārstējušās no narkotiku atkarības, tāpēc viņiem bijusi nozīmēta metadona programma. Pēc sākotnējās informācijas, vecāki viegli pieejamā vietā bija atstājuši pudeli ar stipro medikamentu. Naktī, kad abi vecāki gulēja, bērns bija atradis pudeli ar metadonu un izdzēris tās saturu. Bērna māte, izdzirdot, ka bērns sāka dīvaini elpot, pamodināja bērna tēvu, kurš ieraugot, ka bērns kļuvis pavisam bāls, sācis bērnam mākslīgo elpināšanu un izsaucis mediķus.

Cietušais bērns šobrīd smagā stāvoklī atrodas slimnīcā, par notikušo policija informējusi Bāriņtiesu.

Policijā sākts kriminālprocess par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības dēļ. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

(papildināts virsraksts un 1. rindkopa)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas