Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Apzināta Jēkabpilī demontētā lielgabala iespējamā atrašanās vieta Daugavā; organizēs izcelšanu

Policija ir noskaidrojusi iespējamo vainīgo personu, kas Jēkabpilī demontēja padomju laika lielgabalu, un apzinājusi tā iespējamo atrašanās vietu Daugavā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Veicot izmeklēšanu, noskaidrota iespējamā vainīgā persona, kura atzina veiktās darbības patvaļīgā piemiņas zīmes - lielgabala - demontāžā. Iespējamajam vainīgajam piemērots statuss "persona, pret kuru sākts kriminālprocess", bet drošības līdzeklis nav piemērots. Izmeklēšanas interesēs personas motīvus policija pagaidām nekomentē.

Tāpat likumsargi ir identificējuši traktortehniku, ar kuru tika veikta demontāža. Apzināta arī iespējamā lielgabala atrašanās vieta Daugavā. Kalniņa pauda, ka lielgabala izvilkšana no ūdens pašlaik tiek organizēta.

Policija turpina faktisko notikušā apstākļu noskaidrošanu.

Sākotnēji kriminālprocess tika sākts saskaņā ar Krimināllikuma 18.nodaļu par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu. Pašlaik tas ir pārkvalificēts atbilstoši Krimināllikuma 229.panta pirmajai daļai par valsts aizsardzībā esoša kultūras pieminekļa pārvietošanu. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Jau ziņots, ka naktī uz 24.februāri Jēkabpilī pazuda lielgabals, kas kā piemineklis bija izvietots uz padomju memoriāla Rīgas ielā. Policija par zādzību sākusi kriminālprocesu.

Jēkabpils mājaslapā sadaļā pie apskatāmām piemiņas vietām minēts, ka Otrā pasaules kara memoriāls tika atklāts 1976.gadā. Tas veltīts deviņu Padomju Savienības varoņu piemiņai, kas krituši, atbrīvojot Jēkabpils rajonu no nacistiskās Vācijas karaspēka. Lielgabals uzstādīts pie karā kritušo padomju armijas un latviešu strēlnieku korpusa virsnieku apbedījuma.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas