Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Ar viltotām maksājumu kartēm izņem naudu no bankomātiem; vainīgais aizturēts

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbiniekiem sadarbībā ar banku drošības dienestiem izdevies aizturēt viltotu maksājumu karšu izmantotāju, kurš nelikumīgi izņēmis skaidru naudu no bankomātiem Rīgā un Ogrē.

1969.gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts Rīgā kārtējā noziedzīgā nodarījuma veikšanas brīdī. Policijā noskaidrots, ka vīrietis pretlikumīgās darbības veicis aptuveni nedēļu un šajā laikā no dažādiem bankomātiem naudu izņēmis 100 reizes.

Sankcionētas kratīšanas laikā Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GkrPP) ENAP darbinieki aizturētā dzīvesvietā atrada un atsavināja dažādus lietiskos pierādījumus -  tehniskos līdzekļus maksājumu karšu viltošanai, datortehniku, kurā tika glabāti  maksājumu karšu dati, kā arī 160 viltotas maksājumu kartes.

Par šo faktu VP uzsākts kriminālprocess par atkārtotu viltotu maksāšanas līdzekļu izmantošanu, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu no 5 līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa aizdomās turētajam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Policijā tiek turpināta izmeklēšana, lai noskaidrotu veidu, kādā aizturētā rīcībā nonākuši citu personu maksājumu karšu dati, kā arī kopējo summu, ko vīrietim ir izdevis izņemt pretlikumīgo darbību rezultātā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas