Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Babītē kādā garāžā uzieti iespaidīgi nelegālā alkohola un cigarešu krājumi

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policija Rīgas rajonā Babītē kādā garāžu kooperatīvā atklājusi lielus nelegālā alkohola un cigarešu krājumus. Muitas policija noskaidroja, ka ar nelegālo rūpalu nodarbojies kāds 1969.gadā dzimis vīrietis, kurš preces uzpircis un nodrošinājis to tālāku realizāciju, portālu Diena.lv informēja VID.

Muitas policija garāžā atrada 81,8 tūkstošus cigarešu. No tām 47,6 tūkstoši bija ar Baltkrievijas akcīzes markām (NZ, Premier, Minsk marku cigaretes), pārējās - bez uzrakstiem un nefasētas.

Tāpat garāžā atrasti arī 1110 litri spirta šķidruma - 238 litri pudelēs bez akcīzes markām pildīta Smirnoff degvīna, kā arī esences viskija un brendija pagatavošanai. Turklāt tika konfiscēti arī 311 litri Polijā ražota dezinfekcijas šķidruma XP10, no kā tiek gatavoti nelegālie alkoholiskie dzērieni.

Muitas policijai jau pirms pārbaudes bija informācija par to, ka konkrēto produkciju plānots izplatīt ne tikai nelegālās tirdzniecības vietās, bet, iespējams, arī kafejnīcās un bāros.

Tā kā persona iepriekš ir sodīta par līdzīgu noziegumu izdarīšanu, bija skaidra shēma, kā tiek veiktas šīs noziedzīgās darbības.  Proti, aizturētais nelegālo preci pats neieveda, bet iegādājās to no tabakas izstrādājumu kontrabandistiem un nelegālā spirta ražotājiem. Tālāk prece tika pārdota noziedzniekiem, kas tālāk to izplatīja nelegālajā tirgū. Ir pamats uzskatīt, ka persona ar šo rūpalu nodarbojās ilgstoši.

Vainīgā persona aizturēta. Šobrīd tai ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

 

 

 

#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas