Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Četri vīrieši pusotru gadu seksuāli izmanto pusaudzi; viens no tiem - aizbildnis

Valsts policija aizturējusi vēl vienu pedofilu grupu – četras personas laika posmā no 2012. gada beigām līdz šī gada pavasarim seksuāli izmantojuši nepilngadīgu pusaudzi, portālam Diena.lv pavēstīja Valsts policijā. 

Viens no aizturētajiem pedofiliem bijis iecelts par cietušā pusaudža aizbildni. 

Maija beigās Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki, turpinot aktīvu darbu dzimumnoziedznieku meklēšanā, ieguva informāciju par to, ka pret nepilngadīgu pusaudzi vairāki vīrieši, iespējams, ilgstoši pielietojuši seksuālu vardarbību un veikuši vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu. Nekavējoties uzsākta vainīgo personu meklēšana. 

Maija beigās un jūnija sākumā ar dažu dienu intervālu policijas darbinieki aizturēja četrus vīriešus, kuri dzimuši 1964., 1959., 1967. un 1973. gadā. Seksuāla vardarbība notikusi par cietušā aizbildni ieceltā vīrieša dzīvesvietā Rīgā. Šobrīd aizbildniecība ir atcelta. 

Visi aizturētie bijuši savstarpēji pazīstami. Pašlaik policijas rīcībā nav informācijas par iespējamiem citiem dzimumnoziegumiem, ko pastrādājusi šī pedofilu grupa.  

Par notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi un aizturētajiem piemērots apcietinājums. Uzsākti kriminālprocesi par dzimumtieksmju apmierināšanu pretdabiskā veidā, lietojot vardarbību un draudus, un par netiklu darbību izdarīšanu pret nepilngadīgo. Lietā turpinās izmeklēšana.  

Diena.lv jau vēstīja, ka maija vidū Rīgā, Jūrmalā un Bauskā Valsts policijas darbinieki aizturēja sešu pedofilu grupu, kas nodarbojusies ar pornogrāfiska rakstura materiālu, kuros iesaistīta bērnu seksuāla izmantošana, ievešanu, izgatavošanu un izplatīšanu, kā arī izmantojot šādu materiālu izgatavošanai mazgadīgus zēnus. Policija arī šajā lietā turpina izmeklēšanu un katras apcietinātās personas lomas noskaidrošanu pastrādātajos dzimumnoziegumos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas