Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Čiekurkalnā uzieta nelikumīgas dīzeļdegvielas uzglabāšanas stacija

Pagājušās nedēļas izskaņā Valsts policija (VP) veica kratīšanu angāros Čiekurkalnā, Rīgā, kur uzgāja profesionāli izveidotu naftas produktu uzglabāšanas staciju. Trīs angāros atradās ap pussimts naftas produktu uzglabāšanai paredzētu tvertņu, kas bija savienotas ar cauruļvadu sistēmu, nodrošinot ērtu un ātru nelegālās preces uzpildīšanu. Izņemts gandrīz 40 tonnas dīzeļdegvielas, portālu Diena.lv informēja VP.

VP bija saņēmusi informāciju par iespējamu dīzeļdegvielas nelikumīgu apriti garāžās Čiekurkalnā. Policisti, pārbaudījuši saņemto informāciju, uzsāka kriminālprocesu.

Naktī uz sestdienu, 21. jūliju, VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas amatpersonas kopā ar Speciālo uzdevumu bataljona policistiem ieradās šajā adresē, lai veiktu sankcionēto kratīšanu.

Uzlaužot durvis, policisti iekļuva nelikumīgā dīzeļdegvielas uzglabāšanas stacijā, kas bija profesionāli aprīkota nelegālās preces tūlītējai realizācijai. Proti, kopumā trīs angāros atradās 52 naftas produktu uzglabāšanai paredzētas tvertnes, kas bija savstarpēji saistītas ar cauruļvadu sistēmu, lai nelegālo produkciju varētu ātri un ērti uzpildīt klientu automašīnās.

Kopumā kratīšanas laikā likumsargi atsavināja 39 tonnas un 680 litru naftas produktu. To paraugi tika nodoti ekspertīzes veikšanai. Sākotnējā ekspertīze liecina, ka atsavinātā prece ir dīzeļdegviela.

Šobrīd saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 220.1 panta pirmās daļas – par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Jāpiemin, ka pēc tam, kad Valsts ieņēmumu dienests būs aprēķinājis tautsaimniecībai nodarīto kaitējumu, kriminālprocess, iespējams,  tiks pārkvalificēts pēc panta par naftas produktu uzglabāšanu vai realizāciju lielos apmēros, par ko paredzēts bargāks sods.

Šobrīd turpinās pirmstiesas izmeklēšana, tiek apzinātas ar noziedzīgo nodarījumu saistītās personas un vākti papildus pierādījumi.

 Atsavinātās akcīzes preces ir nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas tiks lemts par to iznīcināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas