Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Divi rumāņi Rīgā ar viltotām kredītkartēm iztērē 21 000 eiro

Valsts policija Rīgā aizturējusi divus rumāņus, kuri ar viltotām kredītkartēm iztērējuši 21 000 eiro, informē Valsts policija.

Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki 12.septembrī saņēma informāciju no kāda veikala darbiniekiem - viņi ziņoja, ka veikalā atteikuši darījumu aizdomīgai trijotnei, kuri mēģinājuši par dārgu preci norēķināties ar apšaubāmas izcelsmes maksājumu karti. Tajā pašā dienā policisti izskaitļoja automašīnu, ar kuru aizdomīgā kompānija pārvietojās un brīdi vēlāk Rīgā, Brīvības ielā visas trīs personas - divi Rumānijas pilsoņi un viens vietējais iedzīvotājs - tika aizturētas.

Uzreiz pēc aizturēšanas tika pārbaudīta automašīna un notika kratīšana viesnīcā, kur uzturējās Rumānijas iedzīvotāji, un aizturētā latvieša dzīvesvietā. Kopā tika atrastas divas viltotas kredītkartes, viena viltota Itālijas identifikācijas karte, kā arī preces, kuras vīrieši bija iegādājušies ar viltotajām maksājumu kartēm: 20 mobilie tālruņi, vairāki zīmolu apģērbi un zīmolu smaržas kopā 21 364 eiro vērtībā.

Noskaidrots, ka divi no aizturētajiem jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā - 1973.gadā dzimis Rumānijas iedzīvotājs agrāk sodīts Rumānijā, bet pret 1980.gadā dzimušo Latvijas iedzīvotāju ir aktīvs kāds iepriekš uzsākts kriminālprocess par līdzīgām darbībām, taču 1982.gadā dzimis Rumānijas iedzīvotājs agrāk nav tiesāts.

Zināms, ka viņi izmantojuši Itālijas bankas kartes un visdrīzāk šajā gadījumā zaudējumi būs radīti tieši bankām, nevis to klientiem. Izmeklēšanas laikā jānoskaidro, kur viņi ieguvuši viltoto karšu datus. Parasti šāda veida noziegumiem ir trīs posmi - no sākuma kādā valstī ar "skimera" (speciāla ierīce, ko uzmontē bankomātam vai citam karšu lasītājam) palīdzību tiek nolasīti kartes dati, tad šie dati tiek pārdoti hakeru forumos un pēdējā posmā datu pircējs tos izmanto, lai izgatavotu viltotu maksājumu karti un norēķinātos ar to veikalos.

Visi trīs apcietināti un pret viņiem sākts kriminālprocess par nelikumīgām darbībām ar finanšu līdzekļiem. Par šādu noziegumu draud līdz pat piecus gadus ilgs cietumsods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas