Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 13. jūnijs
Uva, Ainārs, Zigfrīds

Divu dienu laikā noslīkuši seši cilvēki

Šajā nedēļas nogalē Latvijas upēs un dīķos noslīkuši seši cilvēki, taču vienu glābēji vēl meklējot, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Šembele stāstīja, ka vakar noslīkuši trīs cilvēki, jau vakar no rīta plkst.9.08 glābēji saņēmuši izsaukumu uz notikuma vietu Rēzeknē, kur Rēzeknes upē noslīcis vīrietis.

Plkst.13 glābēji bija saņēmuši izsaukumu Daugavpils novadā, jo kādā dīķī bija noslīcis vīrietis, bet dažas stundas vēlāk izsaukums saņemts no Rundāles novada, jo Īslīces upē noslīcis 37 gadus vecs vīrietis.

Glābēji šodien turpina meklēt vīrieti, kurš noslīcis vakar Staiceles novadā, Salacas upē.

Savukārt šodien noslīkuši trīs cilvēki - Viļakā, kādā dīķī noslīcis vīrietis, Rīgā Daugavā noslīcis 19 gadus vecs jaunietis, bet Saulkrastos Pēterupē noslīcis 63 gadus vecs vīrietis.

Sākoties peldēšanas sezonai VUGD aicina vecākus pārrunāt ar bērniem, kā rīkoties, atpūšoties pie un uz ūdens, kā rīkoties, ja notikusi nelaime.

Glābēji norāda, ka visdrošākā ir glābšana no krasta, nelaimē nonākušajam pametot virvi, kopā sasietus apģērba gabalus, koka zaru vai jebko, pie kā slīkstošais var pieķerties. Noderīga var būt arī bumba vai kādi citi peldoši priekšmeti, kuri slīkstošajam palīdzētu noturēties virs ūdens. Tāpat glābēji atgādina, ka brīžos, kad notikusi nelaime, jāzvana pa tālruni 112.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas