Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Divus policistus rosina apsūdzēt par 50 kilogramu medus pieņemšanu kukulī

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret divām Valsts policijas (VP) amatpersonām, kuras pieprasījušas un pieņēmušas kukulī aptuveni 50 kilogramus medus, aģentūru LETA informēja IDB.

IDB Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu pret divām VP amatpersonām, kuras no kāda transportlīdzekļa vadītāja apmaiņā pret administratīvā pārkāpuma neformēšanu par pieļautajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem pieprasīja un pieņēma medu.

"Salīdzinot pēdējo gadu laikā valsts amatpersonu iespējami veiktos noziedzīgos nodarījumus ceļu satiksmes uzraudzības jomā ar ierasto "praksi" pirms, piemēram, septiņiem vai desmit gadiem, jāsaka, ka pēdējo gadu laikā šo likumpārkāpumu skaits nav būtiski mazinājies, bet tie ir kļuvuši rafinētāki un savā ziņā "radošāki" gan no kukuļdevēju, gan kukuļņēmēju puses," norāda IDB priekšnieks Valters Mūrnieks.

Arī šis precedents, kad ierasta naudas kukuļa vietā valsts amatpersonas pieprasīja un pieņēma medu, ir viens no salīdzinoši netradicionāliem gadījumiem.

Minētais gadījums ir kārtējais apliecinājums likumsakarībai - sabiedrības vērība un drosme ne tikai pamanīt, bet arī ziņot par pamanītām nelikumībām ļauj atklāt visdažādākos valsts amatpersonu iespējamos noziedzīgos nodarījumus, norāda IDB priekšnieks.

Par šādu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu no diviem līdz desmit gadiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas