Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Drošības policija par iespējamām pretvalstiskām darbībām aiztur Gapoņenko

Piektdien, 20. aprīlī, Drošības policija (DP) ir aizturējusi vienu personu par iespējamām pret Latvijas Republiku vērstām darbībām. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka tas ir nereģistrētā veidojuma Nepilsoņu kongress vadītājs Aleksandrs Gapoņenko. Gapoņenko aizturēšanu aģentūrai LETA apstiprināja arī viņa advokāte Imma Jansone, kura gan nezināja, kāpēc viņš aizturēts. Advokāte ir ceļā pie klienta, kurš šodien tikšot pratināts. Pats Gapoņenko uz aģentūras LETA zvaniem neatbildēja, jo viņa tālrunis ir izslēgts.

Gapoņenko aizturēts Drošības policijas lietvedībā esoša kriminālprocesa ietvaros, kas uzsākts 2018. gada 4. aprīlī par darbību, kas vērsta pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu Latvijas Republikas Satversmē neparedzētā veidā. Kriminālatbildība par šādām darbībām ir paredzēta Krimināllikuma 80. panta pirmajā daļā.

Saistībā ar uzsākto kriminālprocesu tiek veiktas arī tiesas sankcionētas kratīšanas ar personu saistītos objektos. Ņemot vērā izmeklēšanas intereses, DP patlaban no plašākiem komentāriem par šo kriminālprocesu atturas.

Aizturētā persona jau iepriekš ir nonākusi DP redzeslokā, proti, iepriekš DP pret šo personu ir rosinājusi uzsākt kriminālvajāšanu saskaņā ar Krimināllikuma 78. panta otro daļu par darbību, kas apzināti vērsta uz nacionālā, etniskā vai rasu naida vai nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu.

Drošības policija atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr viņas vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

oo
o
Kāpēc pēc tik ilga laika tas notika?
Cik reizes var teikt !
C
Gapoņenkoveidīgajiem kuri ienīst Latviju un latviešus šī zeme ir jāpamet !
Neslāvs
N
Vai ņils aiz restēm ? Tas glumais tipiņš ir reāls latviešu valsts ienaidnieks #1 !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas