Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Ilustratīvs attēls

Drosmīgi kaimiņi notver dārglietu zagli

Piektdien Garkalnē, kā vēsta Valsts policija, drosmīgi cilvēki aizturējuši zagli, kas ielavījies kaimiņu mājā.

Piektdien, 20. oktobrī, ap pulksten pus desmitiem vakarā Garkalnes iedzīvotāji izdzirdēja, ka vienā no blakus mājām ir ieslēgusies signalizācija. Nojaušot ko nelāgu, trīs drosmīgi kaimiņi, paņēmuši lukturīšus, devās aplūkot mājas apkārtni. Kā vēlāk izrādījās, kamēr saimnieki bija izbraukuši, mājā uzdarbojās garnadzis, zogot dārglietas.

Pamanījis, ka pa apkārtni staigā personas ar lukturīšiem, ļaundaris metās laukā pa durvīm un paslēpās piemājas krūmos. Taču drosmīgie kaimiņi zagli pamanīja un notvēra, kā arī izsauca Valsts policiju. Saulkrastu iecirkņa policisti aizdomās turēto aizturēja un nogādāja iecirknī.

Jāpiemin, ka aizdomās turētais sarunā ar jau minētajiem kaimiņiem bija uzdevies ar svešas personas datiem, taču policistiem viņš atklāja savu patieso identitāti. Vīrietis ir dzimis 1970. gadā un jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, tostarp arī par zādzībām no dzīvokļiem un privātmājām.

Pārmeklējot aizturēto, policisti pie viņa atrada daļu no privātmājā nozagtajiem juvelierizstrādājumiem. Kopējā nozagto juvelierizstrādājumu summa tiek lēsta ap 300 eiro. Šobrīd tiek skaidrots, kur garnadzis licis pārējās rotas.

Zādzību vīrietis bija īstenojis, uzlaužot pagraba durvis un tādējādi iekļūstot mājā, kas savienota ar pagrabu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa atteica aizdomās turētajam piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, tāpēc viņam piemērota policijas uzraudzība.

Atgādinām iedzīvotājiem vērtīgas lietas - tostarp naudu un dārglietas, glabāt kvalitatīvā, piestiprināmā seifā, lai tās nekļūtu par vieglu guvumu zagļiem.

Izsakām pateicību iedzīvotājiem, kuri, redzot noziegumu, nepalika vienaldzīgi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas