Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Eiropā un Dienvidamerikā aizturēti ap 20 narkokurjeri no Latvijas

Vairākās Eiropas un Dienvidamerikas valstīs patlaban tiesas procesus gaida līdz 20 narkokurjeriem no Latvijas, šodien preses brīfingā pavēstīja Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes priekšnieks Uģis Araks.

Viņš pastāstīja, ka, sadarbojoties ar citu valstu kolēģiem, izdevies aizturēt desmit personas, kas darbojās starptautiskā organizētā grupējumā, kurš savukārt nodarbojās ar narkotiku kontrabandu no Dienvidamerikas uz Eiropas valstīm.

Grupējuma organizatori atrodas Āfrikā, noskaidrots izmeklēšanā. Taču Latvijā pagājušā decembrī un šā gada janvārī ir aizturēti trīs Latvijas valstspiederīgie, kuri ietilpa šajā starptautiskajā grupējumā un nodarbojās ar narkokurjeru vervēšanu.

Dažādās valstīs aiz restēm patlaban atrodas līdz 20 Latvijas valstspiederīgo vecumā no 18 līdz 40 gadiem, kuri pārsvarā ir no Vidzemes reģiona. Šie kurjeri galvenokārt esot meklēti savu paziņu vidū, daļa no viņiem bija nonākuši naudas grūtībās.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka kurjeram par vienu veiksmīgu narkotiku kontrabandas pārvešanas gadījumu maksāts no 2000 līdz 3000 eiro. Savukārt vervētāji par katru atrasto kurjeru saņēmuši ap 500 eiro.

Kurjeri narkotikas pārvadājuši divos veidos - vai nu savā ķermenī, konkrētāk, kuņģī, vai arī bagāžā, pārvietojoties ar lidmašīnu.

Uz Latviju narkotikas šis grupējums nevienu reizi nav mēģinājis atvest.

Starptautiskās operācijas rezultātā tiesībsargājošo institūciju pārstāvjiem ir izdevies atsavināt vairākus desmitus kilogramu kokaīna un heroīna.

Latvijā aizturētie - divi 1977.gadā dzimuši un viens 1978.gadā dzimis vīrietis - patlaban atrodas apcietinājumā. Pret viņiem sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem, un bargākais sods, ko par šādiem noziegumiem var piespriest tiesa, ir līdz 15 gadiem cietumā.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas