Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IDB rosina apsūdzēt bijušo policijas ģenerāli par personas nonāvēšanu medību laikā

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret toreizējo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku, ģenerāli Juri Šulti par personas nonāvēšanu medību laikā, noskaidroja aģentūra LETA.

IDB aģentūru LETA informēja, ka policijas amatpersona 2022.gada rudenī notikušu medību laikā no sev piederošā medību ieroča izdarīja šāvienu un trāpīja personai, kura no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā bijušajai Valsts policijas amatpersonai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Jau ziņots, ka pērn novembra beigās Stopiņu pagastā medībās gāja bojā cilvēks. Sākotnēji esot ticis konstatēts, ka personai iestājusies bioloģiska nāve, tomēr vēlāk pēc tiesu medicīnas eksperta veiktās apskates konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes, līdz ar to izmeklēšana nekavējoties nodota IDB.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka medībās dzīvību zaudējis uzņēmējs Jānis Garkalns. "Firmas.lv" informācija liecina, ka Garkalns ir īpašnieks Stopiņu novada Ulbrokā reģistrētajam apsardzes uzņēmumam "Alabais". Tāpat viņš un kādreizējā Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieka Andreja Sozinova dēls Ričards Sozinovs ir īpašnieki drošības sistēmu uzņēmumam "Shield Security Group".

Tikmēr Šulte pēc medībām priekšniecībai paziņoja par došanos izdienas pensijā.

VP saistībā ar sākotnējām izmeklēšanas darbībām par traģiskajām medībām pret diviem darbiniekiem ierosināja disciplinārlietas.

Dienesta pārbaudē iegūtās ziņas pirmsšķietami norādīja uz disciplinārpārkāpumu pazīmēm, proti, policisti notikuma vietā, iespējams, varēja kvalitatīvāk veikt sākotnējās darbības. Tāpēc, lai nodrošinātu padziļinātu, vispusīgu un objektīvu amatpersonu rīcības izvērtēšanu, pret diviem darbiniekiem ierosinātas disciplinārlietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas