Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Imantas pedofils aizvien brīvībā; meklēšanas laikā aizturēti trīs citi noziedznieki

Policija turpina strādāt pastiprinātā režīmā, lai notvertu tā dēvēto Imantas pedofilu, kurš Rīgā pastrādājis dzimumnoziegumus pret četrām mazgadīgām meitenēm. Meklēto noziedznieku policijai aizvien nav izdevies atrast, taču aizturēti trīs ar citiem pārkāpumiem saistīti noziedznieki. Viens no tiem tika meklēts par laupīšanu, žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Līdz šim policija pārbaudījusi jau 119 personas, kuras ir ļoti līdzīgas policijas fotorobotos modelētajam noziedznieka portretam, taču neviens no tiem neizrādījās meklētais pārkāpējs.

Policijas rīcībā ir noziedznieka DNS paraugs, kas ļaus nekļūdīgi identificēt pārkāpēju, kolīdz viņš tiks aizturēts. Imantas pedofila DNS salīdzināts arī ar policijas datu bāzē jau esošajiem DNS paraugiem, taču bez pozitīva rezultāta.

Policija sadarbojas arī ar iedzīvotāju patruļām, kuras cilvēki izveidojuši Imantā. Šīm patruļām izdalītas policijas veidotas skrejlapas ar visiem iespējamajiem noziedznieka fotorobotiem un portretiem.

Saistībā ar notikušo policija veic arī izglītojošo darbu skolās, bērnudārzos un slimnīcās.

Tomēr līdzās pozitīvajām iniciatīvām policijai nācies saskarties arī ar vairākiem nepatīkamiem gadījumiem, kad cilvēki centušies iedzīvoties uz smagā nozieguma rēķina. "[Daži] cilvēki zvana mums un saka – kamēr nesamaksāsiet, mēs jums ziņas nesniegsim. Diemžēl policijai nākas tērēt laiku, uzklausot arī šādus zvanus. Jāpārbauda mums ir viss," skaidro Sozinovs.

Kriminālpolicijas priekšnieks atkārtoti uzsver – pamanot aizdomīgas personas, nekādā gadījumā nevajag censties pašiem veikt aizturēšanu, bet gan uzreiz jāziņo policijai. Sozinovs aicina ar šādu informāciju vērsties pie policijas, zvanot uz tālruņiem 110 vai 112 , bet neizmantot policijas anonīmo tālruni.

Jau vēstīts, ka kopš marta sākuma tiek meklēts jauns vīrietis, kurš Imantā pastrādājis dzimumnoziegumus pret četrām mazgadīgām meitenēm. Pirmais noziegums veikts 17.februārī, nākamais – 4.martā, bet pēdējais – 14.martā.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas meklētais ir aptuveni 15-20 gadus vecs 170 centimetrus garš, vidējas miesas būves jauns vīrietis ar brūniem matiem, tumšām, biezām uzacīm. Vīrietis runājis krievu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas