Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaungada naktī ugunsgrēkā Rīgā dzīvību zaudējis cilvēks, seši cietuši

Jaunais gads Rīgā sagaidīts traģiski, jo kādā ugunsgrēkā dzīvību zaudējis cilvēks, bet vēl seši cilvēki nelaimē cietuši, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Ugunsgrēks, kurā gāja bojā cilvēks, izcēlies Rīgā neilgi pēc pusnakts - ap plkst.0.30 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvoklis pilnā platībā, ir vērojama strauja uguns izplatība un izveidojies spēcīgs piedūmojums.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies astoņi cilvēki. Izmantojot autokāpnes un autopacēlāju un lietojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji no ēkas izglāba 18 cilvēkus, no kuriem seši bija cietuši un tika nodoti ātrās palīdzības mediķiem.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša informēja, ka visi ugunsgrēkā cietušie un arī bojā gājušais ir gados veci cilvēki. Ugunsgrēkā miris 75 gadus vecs vīrietis, bet slimnīcā nogādāti trīs cilvēki - smagā stāvoklī, bezssamaņā slimnīcā nogādātas divas sievietes, bet viens vīrietis slimnīcā nogādāts vidēji smagā stāvoklī.

Aptuveni trīs stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts. Tad tika aplēsts, ka liesmas bija izpletušās 25 kvadrātmetru platībā.

Šī ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā, no plkst.0.31 līdz plkst.1.11, VUGD saņēmis 11 izsaukumus par atkritumu konteineru degšanu dažādās Rīgas pilsētas vietās. Visticamāk, to izcelšanās iemesls bija neuzmanīga smēķēšana, klāstīja Palkavniece.

Pēc pusnakts dzēsti arī vairāki ugunsgrēki, kas bija saistīti ar nepareizu pirotehnikas izstrādājumu lietošanu - Rīgā, Rēzeknē un Iecavā dzēstas aizdegušās pirotehnisko izstrādājumu kastes, savukārt Rīgā dzēsts atkritumu konteiners, kas, visdrīzāk, bija aizdedzies tāpēc, ka tajā bija iemests neizdedzis pirotehniskais izstrādājums.

VUGD statistika liecina, ka kopumā 2018.gadā ugunsnelaimēs Latvijā ir gājuši bojā 83 cilvēki, bet no ūdenstilpnēm izcelti 118 noslīkušie.

Sākoties 2019.gadam, VUGD aicina iedzīvotājus parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību - ikdienā ievērot ugunsdrošību un uzmanīgi apieties ar uguni. Tuvākajās dienās, kad meteorologi sola brāzmainu vēju un mīnusus, VUGD aicina nepārkurināt krāsnis, nesmēķēt telpās un uzmanīgi apieties ar elektriskajām sildierīcēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas